Kaadetaan raippamalli joukkovoimalla

Työttömyysturvaa leikkaava aktiivimalli koskee meitä ihan kaikkia. Kuka vain meistä voi olla tulevaisuudessa työtön.

Minua ihmetyttää hallituksen keksimä nimi ”aktiivimalli”. Sehän on oikeasti raippamalli, joka leikkaa työttömyysturvaa, jos työtön ei löydä töitä, vaikka hän aktiivisesti etsiikin.Olen tämän raippamallin käytännön seurauksista tosi huolissani, sillä se kyykyttää työttömiä, ja lisäksi ajaa kaaokseen sekä te-toimistot että ruuhkauttaa myös työttömyyskassat.

Entä asuntopolitiikan näkökulma? Työskentelen itse vuokralaisten parissa ja olen siitäkin näkökulmasta huolissani. Pakkomuuton seurauksena taakse jää monilla velkaiset talot, mutta edessä on muutto kasvukeskuksiin, jotka kärsivät asuntopulasta sekä kohtuuttoman kalliista ja yhä kohoavista vuokrista.

Olen sitä mieltä, että 2.2. pitäisi olla poliittinen työtaistelupäivä, että me kaikki todella pääsisimme osallistumaan mielenosoitukseen.

Esimerkiksi lastenhoitajat, jotka meidän muksuja päiväkodeissa hoitavat, että hekin ihan kaikki uskaltaisivat olla silloin pois töistä ja lähtisivät mukaan mielenosoitukseen. Ei saa jäädä kenellekään epäselväksi, että on ihan oikeasti kaikkien tarkoitus lähteä Helsinkiin Senaatintorille näyttämään joukkovoimaa.

Meillä on mielestäni käsillä viimeinen hetki ay-liikkeen sanoa Suomen hallitukselle, että nyt riittää kyykytys!

Torilla tavataan!

Puheeni SAK:n liittopäättäjien suurkokouksessa Messukeskuksessa Helsingissä 23.1. Edustin kokouksessa ammattiliitto JHL:ää. Olen JHL:n työttömyyskassan hallituksen jäsen.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *