Arjen rasismi, vieraana tutkija ja aktivisti Veronika Honkasalo

Veronika Honkasalo on tutkinut rasismia ja maahanmuuttajanuorten ajatuksia. Hän kertoi ajatuksiaan ohjelmassani Lohikoski - puhetta politiikasta. Pia Lohikoski Uusimaa VasemmistoliittoMitä on rasismi? Millaista on arkipäivän rasismi? Pohdimme tätä tärkeää ajankohtaista teemaa yhdessä nuorisotutkija, valtiotieteen tohtori ja kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalon (Vas.) kanssa.

Arjen rasismin muodot

Millaista on rasismi tämän päivän Suomessa? Miten se ilmenee yhteiskunnan rakenteissa ja käytännöissä tai aivan arkipäivän kokemuksissa pieninä sanoina ja tekoina? Millaisia rasismin ilmiöitä koulumaailmassa tai työelämässä ilmenee?

Miten nykyinen globaali finanssikapitalismin aikakausi ja tuloerojen kasvu ovat vaikuttaneet ihmisten asenteisiin? Onko rasismi se syy, josta neljä vuotta sitten nähty perussuomalaisten nousu keinotekoisen termin, ”maahanmuuttokriittisyyden”, varjolla kumpusi?

Urbaanit legendat #lastenvaunugate

Maahanmuuttajien asemaa koskien elää useita urbaaneja legendoja, kuten espoolaisen kansanedustajan lanseeraama lastenvaunugate. Mistä nämä ovat lähtöisin, ketkä niitä levittävät ja ketkä niistä hyötyvät?

On alettava puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja nostettava eriarvoistumista lisäävät luokkaerot keskusteluun. Rasistisia asenteita voidaan haastaa faktatiedolla, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien näkökulmalla sekä solidaarisuuden käsitteen palauttamisella vasemmiston aktiiviseen sanavarastoon.

Kuuntele ohjelma:

[soundcloud]https://soundcloud.com/radiorapu/lohikoski-puhetta-politiikasta-vieraana-veronika-honkasalo[/soundcloud]

Aiemmat ohjelmat löydät täältä.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *