Asumisen hinta alas, vieraana tutkija ja AHA ryn pj Eric Hällström

Asumisen hinta alas ry:n puheenjohtaja Eric Hällström kävi puhumassa Lohikoski - puhetta politiikasta keinosta saada asumisen hintaa laskettuaTartumme Lohikoski – #puhetta politiikasta ohjelmassa asumisen sietämättömään kalleuteen. Vieraanani tutkija ja Asumisen hinta alas ry:n puheenjohtaja Eric Hällström.

 

Miljoona suomalaista kärsii asumisen kalleudesta

Yli miljoona suomalaista kärsii asumisen kalleudesta. Kyse on kotitalouksien suurimmasta menoerästä, jonka osuus on kohonnut parin viime vuosikymmenen aikana voimakkaasti.

Asumisen korkea hinta ja pitkällä aikavälillä asumisen hallintamuodot selittävät suurelta osin ihmisten eriarvoisuuden lisääntymisen.

Asumisen hinta alas AHA ry toimii pääosin sosiaalisessa mediassa, nostaen sivuillaan esiin asumisen korkeaan hintaan liittyviä epäkohtia ja esittäen poliittisille päättäjille ratkaisuehdotuksia.

Asumisen hinta alas, vaatii kansalaisliikeMistä kaikesta asumisen hinta muodostuu? Mitä asumisen hinnan hillitsemiselle olisi tehtävissä lainsäädännön keinoin? Mitä esteitä näiden uudistusten tiellä on?

 

Asuntopolitiikka, parasta sosiaali- ja työllisyyspolitiikkaa

Asuntopolitiikka olisi parasta sosiaalipolitiikkaa ja myös työllisyyspolitiikkaa, jos kohtuuhintaisia asuntoja rakennettaisiin tarpeeksi. Tällöin asukkaille jäisi elämässään rahaa asumisesta maksamisen lisäksi myös muuhun kulutukseen ja palveluihin, jotka puolestaan olisivat suotuisia työllisyyskehityksen kannalta.

Tulevat eduskuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Nyt AHA peräänkuuluttaa tulevia päättäjiä, jotka haluavat hillitä pilviin kohoavia vuokria asettamalla vuokrakorotuksille katon ja rakennuttamalla riittävästi kohtuuhintaisia asuntoja kasvukeskuksiin niin omistusasujille, vuokralaisille kuin asumisoikeusasukkaillekin.

Kuuntele ohjelma:

[soundcloud]https://soundcloud.com/radiorapu/puhetta-politiikasta-13[/soundcloud]

 

Aiemmat radio-ohjelmat löydät täältä.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *