Ehdolla aluevaaleissa

Kiersin koko syksyn tilaisuuksissa ympäri Uuttamaata kannustamassa Vasemmiston aktiiveja asettumaan ehdolle sote-aluevaaleihin.

Lukuisien pyyntöjen ja pitkän harkinnan jälkeen päätin lähteä itsekin ehdolle, koska ensimmäiset sote-vaalit ovat todella tärkeät sekä tasa-arvon että hoito- ja hoivakriisin ratkaisemisen kannalta. Nyt valitaan päättäjät tekemään suurinta organisaatiomuutosta vuosikymmeniin.

Olen ehdolla, koska kyseessä on ihmisten arjen palveluiden kannalta aivan keskeiset vaalit. Erittäin tärkeänä saamissani yhteydenotoissa on pidetty sitä, että Keravalta olisi ehdolla kaupungin ainoaa kansanedustajaa myöten ykköskaartia puolustamassa lähipalveluitamme.

Ensimmäisiin uusiin aluevaltuustoihin tarvitaan vahvaa poliittista kokemusta ja ymmärrystä hyvinvointialueen rakenteista sekä taloudesta. Sote-palveluiden krooninen aliresursointi ja yksityistämiskierre on lopetettava.

Uudistuksella vähennetään väestöryhmien välisiä hyvinvointi- ja terveyseroja ja varmistetaan yhdenvertaiset ja toimivat palvelut kaikille. Sosiaali-ja terveyspalvelujen saatavuutta on parannettava. Se tarkoittaa, että ajanvarauspuhelimiin vastataan ja avun saa nopeasti ilman kohtuutonta jonottamista sekä Keravalla että Vantaalla.

Vasemmiston kärkiteemoja vaaleissa onkin nopeamman hoitoon pääsyn varmistaminen. Haluamme, että aluevaltuustot varmistavat uuden tulossa olevan seitsemän vuorokauden hoitotakuun toteutumisen koko perusterveydenhuollossa.

Terveyskeskus, pelastustoimi, lasten neuvola, hammashoito, sosiaalityö, kouluterveydenhoito, mielenterveyspalvelut ja vanhushoiva ovat esimerkkejä palveluista, jotka siirtyvät uusien aluevaltuustojen päätettäviksi.

Vasemmistolla on aluevaalien kaikissa vaalipiireissä tarjolla vahva vastavoima puolueille, jotka ovat jo kuntapolitiikassa vuosikausia profiloituneet ajamaan sote-palveluiden supistuksia, hoitohenkilökunnan vähennyksiä ja ulkoistuksia voittoa tavoitteleville yrityksille. Toisenlainen politiikka on mahdollista.

Äänestetään toimivat sote-palvelut kaikille, ei harvoille!

Pia Lohikoski
Aluevaaliehdokas Kerava-Vantaa nro:282

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *