Ei leikata lapsilta

 ”Terveiset Ei leikata lapsilta -mielenosoituksen väeltä! Marssimme tänään omana lasten ja perheiden kulkueenamme, joka yhdistyi Joukkovoima-mielenosoitukseen Senatintorilta.
Hienoa, että meitä on täällä näin paljon. Järjestäjien mukaan mielenosoituksiimme osallistui tänään yhteensä jopa 12 000 marssijaa.

Lapset leikkauspolitiikan kärsijöitä

Lapset ovat Sipilän hallituksen mittavien leikkaustoimien suurimpia kärsijöitä.
Päiväkoteihin, kouluihin, nuorisotiloihin ja lapsiperheiden tukiin kohdistuvat leikkaukset vaarantavat lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä eriarvoistavat lapsia ja perheitä.

Hallitus leikkaa lapsilta mm. kasvattamalla päiväkotien ryhmäkokoja, purkamalla esiopetusta, leikkaamalla perusopetuksesta, korottamalla päiväkotimaksuja ja luopumalla subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta.

Lisäksi asumistuen, työttömyysturvan ja opintotuen leikkaukset yhdessä kulutusverojen nostamisen kanssa vaikeuttavat myös lapsiperheiden arkea.


Kuinka te kehtaatte?

Lapsilisien tasoa leikattiin jo viime eduskuntakaudella 8 %:lla. Lapsilisän reaalitaso on jo nyt 30 % matalampi, kuin se oli 20 vuotta sitten.
– Kuinka te kehtaatte, Sipilä, Stubb ja Soini uhota leikkaavanne lapsilisää vielä lisää?
– Edellisen laman jälkeensä jättämä lasku osoittaa, että nyt Sipilän, Soinin ja Stubbin johdolla tehtävät leikkaukset joudutaan maksamaan 2020-luvulla takaisin moninkertaisesti.
– Pääministeri Sipilä! Etsi laman laskun maksajiksi ne pankkiirit ja keinottelijat, jotka talouden romahduttivat. Peru yhteisöveron alennus ja pistä veroparatiisit kuriin sekä laita pääomat ja varallisuus progressiivisen verotuksen alaiseksi.

– Älä varasta lapsilta tulevaisuutta!
Me vaadimme leikkausten perumista ja inhimillisesti kestävää politiikkaa!Laman laskua ei saa maksattaa lapsilla!
Meidän sanomamme on: ei leikata lapsilta!”
Puhe Joukkovoima -mielenosoituksen päätösjuhlassa Hakaniemessä

Katso myös video:

https://www.youtube.com/watch?v=O7Tkwuo2AEM

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *