Energiavallankumous, vieraana Kaisa Kosonen

On panostettava tuulivoimaan ja aurinkovoimaan, sanoo Vasemmistoliiton Pia Lohikoski UusimaaMaailmalla on käynnissä uusiutuvan energian vallankumous. Ala tuottaa tuhansien miljarien eurojen vuotuisen liikevaihdon ja tästä hyötyvät eniten ne kansakunnat, jotka ovat muutoksen kärjessä. Viikon Lohikoski – #puhetta politiikasta radio-ohjelmassani on teemana Enegiavallankumous. Vieraanani on Kaisa Kosonen, Greenpeacen ilmasto- ja energiavastaava.

Uusiutuvat syrjäyttävät fossiilisen energiatuotannon

Myös Suomessa tarvitaan sitoutumista uuteen energiapolitiikkaan. Investointi energiaremonttiin synnyttää Suomeen uusia työpaikkoja, kohentaa kansantalouttamme ja tekee meistä riippumattomampia ulkomaisesta energiantuonnista.

Maailman suurin investointipankki Deutsche Bank ennustaa tuoreessa raportissaan aurinkosähkön osuuden maailman sähköntuotannosta kymmenkertaistuvan 15 vuodessa. Ennusteen mukaan samalla aikavälillä aurinkosähkö tuottaa 5 biljoonan dollarin liikevaihdon ja syrjäyttää runsaasti fossiilista sähköntuotantoa. Vuoteen 2050 mennessä pankki ennustaa aurinkosähkön osuuden nousevan 30 prosenttiin.

Kaisa Kosonen Greenpeace ilmasto- ja energiavastaavaSyynä buumiin on aurinkosähköjärjestelmien reipas halpeneminen ja ennustettu sähkön varastoinnin kehitys. Jo seuraavan kolmen vuoden aikana valtiontukien merkityksen ennustetaan jäävän teknologian hinnan laskua vähäisemmäksi tekijäksi aurinkosähkön lisärakentamisessa.

Arktis ja hallitusohjelma

Lisäksi pohdi miksi tuulivoima toimii muualla, mutta Suomessa sitä kohtaan on paljon kritiikkiä ja vastustusta. Entä miltä näyttää ydinvoiman tulevaisuus? Mitä Greenpeace sanoo öljynporauksesta ja miksi Arktiksen kohdalla öljynporauksessa on erityisiä riskejä? Millä tavoitteilla Greenpeace kampanjoi eduskuntavaalien alla ja mitä tavoitteita sillä on seuraavaan hallitusohjelmaan?

Kuuntele ohjelma:
[soundcloud]https://soundcloud.com/radiorapu/lohikoski-18-632015[/soundcloud]

Tutustu aiempiin ohjelmiin täällä.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *