Tein ehdotuksen kesätyösetelistä kaikille 9-luokkalaisille

Ehdotin pari viikkoa sitten Keravan kaupunginhallituksessa, että Kerava ottaisi naapurikunta Vantaan tavoin käyttöön kesätyösetelin kaikille ysiluokkalaisille. Asiaa luvattiin valmistella tämän viikon kokoukseen, mutta 26.2.2019 kokouksen esityslistalle oli päätynyt ehdotus asian selvittämisestä vasta ensi vuodelle 2020.

Tein muutosesityksen listatekstiin ja esitin, että kaupunginhallituksen kokouksessa pykälään 54, että lisättäisiin kesätyöllistämiseen liittyvään kokonaisuuteen jo tälle vuodelle kaikkien 9-luokkalaisten keravalaisten nuorten kesätyöseteli, jonka arvo olisi 300 euroa. Sama nuori ei voisi käyttää sekä kesätyöseteliä että hakea Keravan muita kesätyöpaikkoja.

Perustelin, että vastaava malli on ollut käytössä pidemmän aikaa Kainuussa ja myös esimerkiksi Helsingissä. Keravalla on varaa satsata nuoriin ja näin edistää kesätyökokemusten hankkimista, jolla olisi myönteisiä vaikutuksia nuorten tulevaisuuden työnhaussa. Kesätyön hakeminen ja saaminen olisi arvokasta sosiaalista pääomaa.

Mikäli koko ikäluokka käyttäisi kesätyösetelin, kustannus olisi 111.300 euroa. Helsingissä vastaavaa kesätyöseteliä on käyttänyt kuitenkin vain noin 30% nuorista. Mikäli Keravalla vastaava määrä 9-luokkalaisia käyttäisi kesätyöseteliä, olisi sen kustannus 33.390 euroa.

Tekemääni lisäysesitystä kannatti Iiro Silvander ja siitä äänestettiin kauounginhallituksessa. Valitettavasti hävisimme äänestyksen 9-2, eikä esitys mennyt läpi. Päätökseksi siis jäi alkuperäisen ideani ysiluokkalaisten kesätyösetelin selvittämisestä mahdollisesti kesälle 2020.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *