Eskarilaisten lähipäiväkotiperiaate voitti

Saavutin viime keskiviikkona kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa voiton esikoululaisten lähipäiväkotiperiaatteen puolesta. Esitykseni voitti äänin 9-3 ja poistimme virkamiesten ehdotuksesta kohdan, jossa olisi määritelty, että ”esiopetusta antava yksikkö voi olla muu kuin asuinpaikkaa lähinnä sijaitseva päiväkoti”.

Mielestäni tuo kohta olisi romuttanut lähipalveluperiaatetta, jonka mukaisesti esikoulupaikka pyritään ensisijaisesti tarjoamaan aina lähimmästä paikasta, jos ei perhe ensisijaisesti jotain muuta paikkaa toivo. Virkamiesten lautakunnalle tekemä pohjaesitys olisi antanut vahvemman oikeutuksen sille, että esikoulupaikka voitaisiin tarjota ihan mistä päin Keravaa vain.

Lautakunnan päätökseen jäi edelleen muotoilu, joka antaa tarvittavaa pelivaraa, jos tilojen ahtautta jossain päin kaupunkia tulee. Päätöksen mukaan virkamiehille jää mahdollisuus soveltaa, mutta hieman pehmeämmin perusteluin:

”..esiopetuspaikasta päätettäessä huomioidaan mahdollisuuksien mukaan lapsen aikaisempi päivähoitohistoria ja asiakkaan toiveet, mutta esiopetusta saavalle oppilaalle voidaan opetuksen järjestämispaikaksi osoittaa myös vastaavat edellytykset täyttävä perusopetuslaissa tarkoitettu päivähoitopaikka tai muu soveltuva esiopetuksen järjestämispaikka”

Olen iloinen, että lautakunnan selvä enemmistö tuli ehdotukseni kannalle yli puoluerajojen, koska lähipalveluita ja lasten oikeuksia on tärkeää puolustaa kohtuuttomilta säästöehdotuksilta.

Esikoulu on jo askel kohti koulua ja sieltä saadut kaverit ovat todennäköisesti omia tulevia koulukavereita – edellyttäen, että eskariin pääsee lähelle, eikä toiselle puolelle kaupunkia.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *