Huoli 2015 -kampanja ja mielenterveyspalvelut, vieraana Katja Boman ja Jenni Sorvari

Jenni Sorvari ja Katja Boman vieraanani kertomassa Huoli 2015 -kampanjasta ja mielenterveystyönarjesta ohjelmassa Lohikoski - puhetta politiikastaPureudun vieraideni kanssa tärkeään HUOLI2015-kampanjaan mielenterveyspalveluiden puolesta. Vieraina ovat psykiatriset hoitajat Katja Boman ja Jenni Sorvari.

Mielenterveysapua on vaikea saada

Mielenterveys ja psykososiaalinen hyvinvointi ovat merkittävässä roolissa kavennettaessa tulo-, hyvinvointi- ja terveyseroja.

Poliittisista säästösyistä sairaalapaikkoja ajetaan edelleen kuitenkin Suomessa alas ja apua on yhä vaikeampi saada. Yksilönvapauteen vedoten ja avohoidon palveluihin turvaten avun tarvitsija käännytetään pois, vaikka ei vielä kotona pärjäisikään.

Yhteinen huoli säästöjen hinnasta

HUOLI2015-kampanja perustettiin siksi, että monilla mielenterveyspalveluiden parissa työskentelevillä on mieletön huoli. Huoli säästöjen hinnasta. Huoli Suomen psykiatrisen hoidon tilanteesta.

Entiset ja nykyiset mielenterveystyötä tekevät, mielenterveyspotilaat, heidän sukulaisensa ja ystävänsä, sekä kaikki, joille asia on tärkeä, ovat huolissaan mielenterveyspalveluihin kohdistetuista leikkauksista.

Käännytyksen tai liian nopean kotiutuksen seuraukset voivat olla kohtalokkaat. Jokainen surullinen tarina on liikaa. Huoli2015-kampanja haluaa tehdä asialle jotain.

Huolenilmaus

Huoli2015-adressissa ja 27.1.2015 eduskuntatalolla pidettävässä Huolen ilmauksessa vaaditaan seuraavaan hallitusohjelmaan toimenpiteitä, jotka takaavat sairauden ja oireen mukaiseen hoitoon pääsyn yhdenvertaisena koko maassa.

Kampanja vaatii oikea-aikaista ja laadukasta hoitoa mielenterveyskuntoutujalle ja laitospaikkojen leikkausten jäädyttämistä, kunnes avopalveluiden laadun kriteerit on tarkistettu ja resurssit turvattu. Jo riittää leikkauspolitiikka.

 

Kuuntele ohjelma:

[soundcloud]https://soundcloud.com/radiorapu/lohikoski-puhetta-politiikasta-jakso-12[/soundcloud]

 

Aiemmat radio-ohjelmat löydät täältä.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *