Kaupunginhallitus lopetti Kanniston koulun porvariäänin

Keravan kaupunginhallitus päätti tänään illalla kokoomuksen, keskustan ja vihreiden äänin, että Kanniston koulu lakkautetaan sittenkin. Lautakunnan äänestystuloksen ja kuntalaisten tahdon yli käveltiin. Kaupunginhallituksen enemmistö oli näemmä valmis päättämään asiasta ilman faktatietoja. Uskomatonta, mutta totta! Kaupunginjohtaja toi ensin lisälistan, jossa oli esitys yhden luokan tilojen vuokraamisesta, mutta kokouspas,  päättikin koko koulun lakkauttamisesta.

Demokratian halveksuntaa osoittaa se, ettei asia ollut edes kaupunginhallituksen alkuperäisellä etukäteen postitetulla esityslistalla, vaan kaupunginjohtaja toi Kanniston koulun lisälistalla kokouksen käsittelyyn. Kaupunginjohtajan esitys oli, että Kanniston koulusta vuokrataan tyhjillään oleva luokkatila yksityisen Keravan kristillisen koulun käyttöön. Vasemmistoliitto ja demarit esittivät, että asiaa pitää selvittää lisää ja palauttaa asia valmisteluun, koska esitykseen ei oltu voitu perehtyä kunnolla, selkeät laskelmat ja faktat puuttuivat.

No, kokouksessa kuitenkin kokoomus teki aloitteen, että Kanniston koulu lakkautettaisiinkin kokonaan ja sen tilat vuokrataan yksityiselle Keravan kristilliselle koululle. Ja tämä kokoomuksen esitys sai taakseen kaupunginhallituksen enemmistön, eli neljä kokoomuslaista sekä keskustan ja vihreiden edustajat. Kaupunginhallituksen jäsen Oili Liukkonen (vas.) kertoi, että kokoomus ei esittänyt mitään laskelmia saavutettavista säästöistä, eikä mitään faktatietoa siitä, mitä hyvää seuraa muka Kanniston kunnallisen lähikoulun lakkauttamisesta ja koulutilojen vuokraamisesta yksityiselle kristilliselle koululle.

Laitoin heti tänä iltana sähköpostitse kaupunginvaltuutettuna, kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenenä ja kaupunginhallituksen varajäsenenä Keravan kaupunginsihteerille selvityspyynnön, että saadaanko kyseinen asia vielä alistettua äänestykseen kaupunginvaltuustoon. Ja jos ei, niin kuinka menettelytavasta ja/tai asian päättämisestä ilman faktatietoa on mahdollista tehdä valitus.

Toivon, että saan tiedon heti huomenna, että miten asia etenee, pääseekö asiaan enää käsiksi edes valtuustossa. Vai tuleeko se sinne vain tiedoksi hallituksen päätöksenä. Ja miten näistä asioista voisi virallisesti tehdä valituksen:

a) Menettelytavasta miten kaupunginjohtaja toi asian kokoukseen, ja miten kokoomuslainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja junttasi kokouksessa siten, että asiasta erimieltä olleet vasemmiston ja demareiden kaupunginhallituksen jäsenet eivät ehtineet edes eriävää mielipidettä jättää pöytäkirjaan, ennen kuin kohta oli nuijittu loppuun käsitellyksi.

b) Kuinka koulu päätettiin lakkauttaa ja vuokrata edelleen yksityiselle Keravan kristilliselle koululle ilman kunnollista faktatietoa vaikutuksista kustannuksiin, kouluverkkoon pidemmällä tähtäimellä ja mitä vuokraamisesta seuraa jne…

Toivottavasti huomiseen tiistai-iltaiseen Sompion koululla pidettävään koulutoimen tiedotustilaisuuteen klo:18 tulisi paljon kriittisiä kannistolaisia koululaisten vanhempia!

Jaa:

Yksi kommentti “Kaupunginhallitus lopetti Kanniston koulun porvariäänin

 1. Kaija Kocak

  Olisin varmaan tullut koulutoimen tiedotustilaisuuteen, mutta Kanniston koulun tulevaisuudestahan oli juuri päätetty, että jatkoa olisi ainakin vuosi.

  Ihmettelen Keravan päättävien elimien moraalitonta piittaamattomuutta kansalaisten demokraattisista perusoikeuksista.

  Kanniston koulun puolesta olemme tekemässä kuntalaisaloitetta. Tähän tarvitaan mukaan 2% Keravan asukkaista. Kuntaalaisaloitteen voi allekirjoittaa jokainen täysikäinen keravalainen listoilla, joita on ympäri Kannistoa ja Keravaa.

  Kuntalaisaloitteessa allekirjoittaneet vaativat, että
  Kanniston koulun vlakkauttamispäätös on kumottava tai vähintään käsiteltävä uudelleen kunnanvaltuustossa
  Kaupunginvaltuusto äänestää siitä, nauttiiko kunnanhallitus vielä sen luottamusta
  Ennen koulujen lakkauttamispäätöksiä kaupunki selvittää lainsäädännön vaatimin tavoin asukkaiden mielipiteet, kuulee asianosaisia ja antaa riittävä tiedot suunnitelmistaan ja noudattaa muutoinkin kunnallisen demokratian ja lainsäädännön vaatimuksia.

  Kuntalaisaloite tullaan luovuttamaan kaupungille kaupunginvaltuuston kokouksessa 11.5.2009 Sompion koulun juhlasalissa, jossa kaupunginvaltuusto sinä iltana kokoontuu. Paikalle toivotaan runsaasti kuntalaisia kello 17.30 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *