Kesäajan sopparuokailu alle 16-vuotiaille lapsille

Helsinki juhli kesäkuussa 2017 jo peräti 75 vuotta kestänyttä perinnettään tarjota lapsille leikkipuistoissaan kesäajan maksuttomat puistoruokailut. Leikkipuistoruokailu toimii Helsingissä siten, ettei ennakkoilmoittautumista ruokailuun tarvita.

Keravalla järjestettiin vastaavia lasten kesäruokailuja vielä 1980-luvulla mm. kouluilla siten, että kotoa tuotiin mukana lautanen ja lusikka sekä oma vesipullo. Ruokailun lisäksi ohjelmaan kuului tuolloin ohjattua leikkitoimintaa.

Viime vuosina Keravalla on parina kesänä ollut vapaaehtoisvoimin järjestettyjä lasten leikkipuistoissa tapahtuvia sopparuokailuja, jotka ovat olleet hyvin suosittuja, mutta vapaaehtoisvoimin ruokailun päivittäinen ja kattava järjestäminen ei ole mahdollista.

Perheiden erilaiset taloudelliset tilanteet ja lähtökohdat eriarvoistavat lapsia. Vaikeat tilanteet saattavat kärjistyä erityisesti koulujen ja päiväkotien loma-aikoina, jolloin esimerkiksi päivittäinen maksuton kouluruokailu jää kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi tauolle. Lasten ja perheiden tasa-arvoa voidaan kuitenkin parantaa konkreettisilla ennaltaehkäisevillä toimilla, kuten kesäajan sopparuokailu olisi.

Leikkipuistoissa tarjottava maksuton lämmin ruoka on Helsingissä perheiden arvostama, hyvin toimiva ja kustannuksiltaan kohtuullinen palvelu, joka edistää lapsiperheiden tasa-arvoa ja hyvinvointia. Leikkipuistoruokailu luo myös mahdollisuuksia monipuoliselle sosiaalisten suhteiden luomiselle niin lasten kuin vanhempien tai isovanhempien kesken.

Kesäajan sopparuokailu voisi Keravalla tapahtua esimerkiksi leikkipuistoissa tai kouluilla tai Untolan toimintakeskuksella. Tämä palvelisi erityisen hyvin perheitä, joissa vanhemmilla ei ole mahdollisuutta lomailla kesällä yhtä pitkään kuin koululaisilla.

Edellä esitettyyn perustuen me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Kerava aloittaa kesäajan sopparuokailut alle 16-vuotiaille lapsille kesällä 2018.

Keravalla 12.9.2017

Pia Lohikoski ja muut allekirjoittaneet valtuutetut
(allekirjoitti yhteensä 30 valtuutettua 51:stä)

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *