Kokoomus potee muistinmenetystä

Osaaminen ja koulutus ovat parasta työllisyyspolitiikkaa, jota Suomen kaltaisessa maassa voi tehdä.

Kokoomus on väittänyt täällä välikysymyskeskustelussa, että palkansaajien verotus kiristyy ja työllisyyspolitiikan keinot ovat vääriä. 

Kokoomus onkin hokenut jälleen ahkeruudesta ja väittänyt hallituksen nostavan ahkerien keskituloisten verotusta. 

Se ei pidä paikkaansa. 

Keskituloisten ahkeruuden toisteleminen on ikävää kuultavaa niin pienituloiselle ahkeralle pätkätyöläiselle kuin myös ahkerasti koko ikänsä töitä tehneelle ikääntyneelle työttömälle.

Sellaiselle työttömälle, joka ei ahkerasta työnhaustaan huolimatta saa työpaikkaa, koska työnantajat eivät ota ikääntyneitä töihin, vaikka kuinka lähettäisi kymmenittäin hakemuksia.

Kokoomus potee muistinmenetystä: Se on näköjään unohtanut itse siirtäneensä pari vuotta sitten KIKY:ssä työnantajien eläkemaksuja palkansaajille. Tätä kokoomus nyt kutsuu veronkorotukseksi, vaikka ei se ole veroa, joka tulisi valtion kassaan.

Vain yksi puolue äänesti eduskunnassa viime kaudella näiden maksujen korotuksia vastaan ja se oli Vasemmistoliitto. 

Välikysymykeskustelun aikana on käynyt selväksi, että Kokoomukselle eivät kelpaa hallituksen toimet työllisyyspalveluiden parantamiseksi, työttömiä kyykyttävän aktiivimallin purkamiseksi ja osaamisen vahvistamiseksi.

Kokoomuksen mielestä työllisyystoimiksi kelpaavat ilmeisesti vain sosiaaliturvan leikkaukset ja työttömien kyykytys.

Palkkatuki uudistetaan ja sen käyttöä lisätään merkittävästi. Tämä on tärkeää!

Palkkatuki on tehokasta työllisyyspolitikkaa, mutta Suomessa se on jäänyt pahasti jälkeen muista Pohjoismaista

Suomen palkkatuki pitäisi lähes kolminkertaistaa, jotta päästäisiin keskimääräiselle Pohjoismaiselle tasolle. Kärkimaa Ruotsin saavuttaminen edellyttäisi peräti palkkatuen viisinkertaistamista.

Hallitus aikoo toteuttaa myös osatyökykyisille suunnatun työkykyohjelman, jolla helpotetaan heidän työllistymistään.

Suomen kaltainen maa menestyy ainoastaan osaamisella ja koulutuksella, ei palkkoja polkemalla, kikyttämällä tai työttömiä kyykyttämällä.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa Suomen vahvin kilpailuvaltti on korkea osaamistaso, joka saavutetaan panostuksilla kaikille koulutusasteille.

Erityisen suurta työttömyyden pitkittymistä on nähtävissä yli 50-vuotiailla. 

Siksi jatkuvan oppimisen uudistus ja mahdollisuudet täydentää osaamista työuran aikana ovat keskeisiä ja niihin tulemme panostamaan.

Tämä hallitus ei leikkaa koulutuksesta eikä heikoimmassa asemassa olevilta, vaan päinvastoin satsaa koulutukseen ja vähentää eriarvoisuutta. 

Puheenvuoro pidetty välikysymyskeskustelussa 1.10.2019 eduskunnassa.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *