Lähden ehdolle puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi

Olen päättänyt vastata useisiin pyyntöihin ja vetoomuksiin, joita olen kevään aikana saanut. Lähden ehdolle puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi vasemmistoliiton puoluekokouksessa Porissa kesäkuussa.

Nykyinen puolueen varapuheenjohtaja, vantaalainen kansanedustaja Jussi Saramo ei asetu enää ehdolle eduskuntaryhmän puheenjohtajuuden vuoksi.

On ollut hienoa saada kannustusta eri puolilta Suomea ja useista piirijärjestöistä omani lisäksi. Minulla on aiempaa kokemusta puoluevaltuuston puheenjohtajuudesta ja puoluehallituksen jäsenyydestä sekä nykyisestä pestistäni eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana, joten olen valmis näihin saappaisiin.

Puolueesta on jo aiemmin kuultu kommentteja, että puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan tulisi olla kansanedustaja, ja että puheenjohtajistoon tarvitaan edustus Uudeltamaalta, josta valitaan ylivoimaisesti eniten kansanedustajia. Onhan se väestömäärältään myös suurin vaalipiiri.

Viime eduskuntavaaleissa vasemmistoliitto sai Helsingistä kolme kansanedustajaa ja Uudeltamaalta kaksi. Uudellamaalla meillä voisi olla eniten voitettavaa ja olen samaa mieltä siitä, että vasemmistoliiton kannattaa panostaa juuri sinne.

Eduskuntavaaleja kohti mentäessä vasemmistolla tulee olemaan tärkeä rooli määritellä kunnianhimoisen ilmastopolitiikan sekä uutta työtä luovan reilun siirtymän suuntaviivoja. Huoltovarmuuden vahvistamisen sekä kestävän energiapolitiikan lisäksi ilmastosiirtymä vaatii massiivisia yhteiskunnallisia muutoksia niin teollisuudessa, liikkumisessa kuin vaikkapa ruuantuotannossa. Muutosten myllerryksessä tarvitsemme vankkaa vasemmiston linjaa, jotta siirtymä tulee olemaan oikeudenmukainen.

On ilmiselvää, että lisäksi vasemmiston rooli tulee olemaan merkittävä, jotta sosiaaliturvan kokonaisuudistuksesta saadaan kaikille aidosti hyvä. Suomalaiset tarvitsevat viimein riittävän perusturvan ja kestävän rahoituspohjan, josta hyvinvointivaltiomme palvelut tuotetaan. Haluankin itse painottaa vasemmistoliiton tavoitteita perustulosta ja köyhyyden poistamisesta, sekä oikeudenmukaisesta verotuspohjasta.

Myös ulko- ja turvallisuuspoliittiset jälkijäristykset ovat liittoutumispäätöksen jälkeen edessä ja Suomen paikkaa maailmassa haetaan uudestaan. Nämä keskustelut tulevat varmasti esiin niin puoluekokouksessa kuin vaalitoreilla.

Suomen tulee liittoutumispäätöksen jälkeen vahvistaa yhteistyötä muiden Pohjoismaiden kanssa. Vasemmistolle on erittäin tärkeää, että Pohjola pysyy ydinaseettomana. Haluamme, että Suomi on yhä maailmalla kokoaan suurempi rauhantekijä, aseistariisunnan edistäjä ja ihmisoikeuksien puolustaja. Suomen on jatkettava tinkimätöntä linjaa ihmisoikeuksiin ja globaaliin oikeudenmukaisuuteen perustuvan ulkopolitiikan suhteen.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *