Lähikoulujen puolesta, leikkauksia vastaan

Olen iloinen, että keravalaiset lasten vanhemmat ovat aktivoitumassa puolustamaan lähikouluja ja koulutoimen resursseja. Alla huolestuneiden vanhempien aloitteesta syntynyt adressi, käykää toki allekirjoittamassa. Josko meidän lautakunta ja valtuustokin tulisivat järkilinjoille vähitellen, ettei enää kurjisteta koulutointa yhtään enempää.

Itse siis kuuluin noihin tekstissä mainittuihin leikkauksia vastaan äänestäneisiin kaupunginvaltuustossa. Tulen äänestämään lautakunnassa ensi keskiviikkona koulutoimen lisäleikkauksia vastaan, enkä myöskään hyväksy lähikoulujen sulkemisia, joita on yhtenä säästökeinona taas väläytelty.

”Keravan lasten koulutuksen turvaaminen

Keravan kaupungin koulutoimeen kohdistuvat säästöt ovat väärin, lyhytnäköisiä ja niiden vaikutukset tulevat kalliiksi tulevaisuudessa. Koulutoimi Keravalla on nyt jo tuotettu Keski-Uudenmaan alueen halvimmalla tavalla ( K-U maalis -09 ) ja oppilasmääriltään suurilla luokilla ( K-U 25.3 sekä 27.3). Koulutoimesta ja varsinkaan opetuksesta ei voi enää säästää.

Kaupungin valtuusto päätti säästötoimet äänin 42-8 maanantaina 23.3.2009 kokouksessaan. Ymmärrämme hyvin että talouden sopeuttamista tarvitaan tässä maailman taloustilanteessa. Kasvatus- ja opetusviraston säästötavoite 60 000 eur on kuitenkin YKSI prosentti siitä summasta minkä kaupunginjohtaja suunnittelee keräävänsä lisää rahaa veronkorotuksella vuonna 2010. Eli kyse ei ole rahasta vaan tavasta tehdä leikkauksia kaikesta tänään miettimättä tulevaisuutta. Lapsissamme on tulevaisuus, älkää säästäkö heissä.

Säästöt, jotka tarkoittavat konkreettisesti
* Ei enää opettajasijaisia, jos oman opettajan poissaolo on 1-3 päivää
* Ei enää valvovia silmiä, kun yksi opettaja hoitaa useampaa luokkaa
* Ei enää turvallisia luokkakokoja, vaan suuria yli 25 oppilaan luokkia
* Ei riittävästi opetusmateriaalia, pula ”oppikirjoista” eli vihkoista ja liimapuikoista (oikeista oppikirjoista on säästetty jo aikaisemmin)

Esimerkiksi perusopetuslain 30 §: n mukaan opetukseen osallistuvalla on työpäivinä oikeus saada opetussuunnitelman mukaista opetusta sekä oppilaanohjausta. Tämä lain pykälä ei voi toteutua luokassa, jossa ei opeteta tai opettajalla on yli 50 oppilasta opettavanaan. Kun opettaja on poissa ja tilalle ei oteta sijaista, kukaan ei suunnittele luokan lasten opetusta. Suunnittelu ei kuulu poissa olevalle opettajalle eikä luokasta vastaavalle viereisen luokkahuoneen opettajalle. Eli sijaisia pitää ottaa poissaolojen ajaksi.

Vaadimme panostusta Keravan lasten koulutukseen ja välittömästi säästötalkoiden lopettamista opetuksessa.”

Käy allekirjoittamassa adressi osoitteessa:

http://www.adressit.com/keravan_koulutus

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *