Lohikoski esittää määrärahaa kevyen liikenteen olosuhteiden parantamiseen ja Keravanjoen jokirannan kehittämiseen

Vasemmistoliiton keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski on tänään jättänyt eduskunnassa kaksi Keski-Uudenmaan alueelle kohdentuvaa talousarvioaloitetta, joista toisessa hän esittää lisämäärärahoja alueen kevyen liikenteen olosuhteita parantaville tiehankkeille ja toisessa Keravanjoen jokirannan virkistysreitin kehittämiseen.

Lohikosken esittämät liikennehankkeet sijaitsevat Kaskelantiellä ja vanhalla Lahdentiellä. Porvoontien silta-aukko Lahdentien alla on kapea ja kevyenliikenteen reitti kaventuu vain 1,5-metriseksi sen kohdalla. Lohikoski esittää 1,1 miljoonan euron määrärahaa sillan uusimiseksi. Lisäksi Lohikoski esittää 0,4 miljoonan määrärahaa Kaskelantien ja Lahdentien risteysjärjestelyjen ja liikenneturvallisuuden parantamiseen. Hanke olisi valmis toteutettavaksi ELY:n ja kunnan yhteistyönä vuonna 2021.

– Uuden koulun valmistumisen ja lasten koulumatkan turvallisuuden vuoksi sillan uusimisen ajankohta on nyt. Olenkin esittänyt määrärahoja sillan uusimiseen siten, että Porvoontien kevyenliikenteen väylä kävelijöille ja pyöräilijöille jatkuisi myös sillan kohdalla normaalin standardin levyisenä, Lohikoski sanoo.

Lisäksi Lohikoski esittää vanhan Lahdentien kevyenliikenteen parantamista välillä Keravan Jokivarsi – Sipoon Nikinmäki – Vantaan Kuusijärvi ja Hakunila. Kustannusarvio päällystystöiden ja rakenteellisten puutteiden korjaamiseksi on 550 000 euroa.

– Olen saanut paljon viestejä tämän kevyenliikenteenväylän heikosta kunnosta työmatkapyöräilijöiltä ja muilta tienkäyttäjiltä. Kevyenliikenteen väylän parantaminen hyödyttäisi niin pitkänmatkan pyöräilijöitä kuin lyhyemmän matkaa tietä käyttäviä, kuten Kuusijärvelle uimaan meneviä lapsia ja nuoria. Hyvä tieyhteys innostaa pyöräilemään todennäköisemmin, kuin kuoppainen tie, Lohikoski sanoo.

Toinen Lohikosken jättämä talousarvioaloite esittää määrärahoja Keravanjoen virkistysalueen toteuttamiseen.  Hanke liittyy Sipoon, Keravan, Tuusulan ja Järvenpään käynnistämään yhteistyöhön ylikunnallisten viher- ja virkistysreittien kehittämiseen. Tavoitteena yhteishankkeessa on luoda ylikunnallinen reittiverkosto, joka yhdistää kuntien luonnonsuojelualueita sekä viher- ja liikunta-alueita seudullisesti paremmin saavutettaviksi.

Ylikunnallisen reittiverkoston alueelle sijoittuvat muun muassa Sipoonkorven ja Haukkavuoren luonnonsuojelualueet, Tuusulanjärven ympäristö sekä Tuusulan Tuomalan arvokkaat metsäalueet ja Keravan Pihkaniityn metsäalueet. Lisäksi reittiyhteyden on suunniteltu yhtyvän osaksi Nurmijärven alueella sijaitsevaa Seitsemän Veljeksen reittiä.

– Keravanjoen ympäristöön sijoittuvalla virkistysreitillä on maakunnallisesti luokiteltuja maisema-arvoja ja reitin toteuttaminen on välttämätöntä, jotta viher- ja virkistysalueyhteys Tuusulan suunnasta Keravan läpi aina Sipoonkorpeen asti saadaan toimivaksi. Alue on nykytilassa vähäisesti hyödynnetty, Lohikoski sanoo, ja jatkaa:

– Uudenmaan retkeilyalueet ja kansallispuistot ovat koronapandemian aikana olleet erittäin kovalla käytöllä ja siksi uusille virkistys- ja retkeilyreiteille on juuri nyt kasvava tarve.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *