Pia Lohikoski ehdolle eduskuntavaaleihin: ”Kaadetaan sotesotku ja lopetetaan eliitin paapominen”

Keravan Vasemmistoliitto asetti kevätkokouksessaan 8.3.2018 eduskuntavaaleihin ehdokkaakseen kuntavaalien äänikuningattaren ja Vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtaja Pia Lohikosken.

Lohikoski on 40-vuotias kahden lapsen äiti, valtiotieteiden maisteri ja työskentelee Vuokralaiset ry:ssä järjestö- ja koulutuspäällikkönä.

– Sipilän hallituksen politiikka on ollut yhteiskuntaamme riekaleiksi repivää: koulutusleikkaukset, sosiaaliturvan heikennykset, työttömien nöyryyttäminen ja palkansaajien työehtojen polkeminen. Seuraavalla eduskunnalla on paljon työtä. Ei riitä, että leikkaukset perutaan, vaan tarvitsemme myös oikeudenmukaisempaa perhepolitiikkaa ja sosiaalisempaa asuntopolitiikkaa. On lopetettava panamatileille tulonsa piilottavan eliitin paapominen ja tehtävä mieluummin talouspolitiikkaa, joka parantaa tavallisten ihmisten asemaa ja ostovoimaa, Lohikoski linjaa.

Keravalla Pia Lohikoski toimii kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu. Lisäksi Lohikoski on Kuuma-kuntien johtokunnan jäsen, ja maakuntavaltuutettuna Uudenmaan liiton valtuustossa Vasemmistoliiton maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja.

Aiempaa kokemusta Pia Lohikoskella on kaksista edellisistä eduskuntavaaleista. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hän sai 1639 ääntä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa äänisaalis kasvoi 2411 ääneen.

– Lähden tavoittelemaan tosissaan kansanedustajan paikkaa. Viimeksi olin Vasemmistoliiton äänisaaliissa Uudellamaalla kolmantena. Tällä kertaa tavoitteena on vain ja ainoastaan läpimeno, Lohikoski kertoo.

– Eduskuntavaaleihin on vielä aikaa. Nyt on tärkeintä keskittyä Sipilän hallituksen Sote-uudistuksen kaatamiseen. Meillä ei ole varaa romuttaa julkista terveydenhuoltoamme eikä antaa yksityistämisen seurauksena kustannustason nousta. Veroparatiisiyritysten ja kermankuorijoiden tukeminen tulee veronmaksajille kalliiksi, siksi hallituksen sotesotku tulee heittää roskakoriin, näkee Lohikoski.

Jaa:

3 kommenttia artikkeliin “Pia Lohikoski ehdolle eduskuntavaaleihin: ”Kaadetaan sotesotku ja lopetetaan eliitin paapominen”

 1. Olavi Koskela

  Aika lailla samaa mieltä. On jotenkin irvokasta, että kaikkia suomalaisia ties kuinka kauan koskevaa uudistusta ajetaan kiireellä läpi parin kolmen kansanedustajan puoluekurienemmistön tuella – semminkin kun hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus galluppien mukaan on jo alle 40%. Ei hallituksella oikeasti ole valtuutusta tällaiselle toiminnalle. Asia pitäisi ehdottomasti siirtää seuraavan eduskunnan hoidettavaksi, vieläpä niin, että edustajaehdokkaat tekevät jo ennen vaaleja selväksi kantansa tähän pakettiin. Edustajien kannatus ainakin kertoisi kansalaisten käsityksestä siitä, miten asiassa tulisi edetä.

 2. Asta Granat-Tapaila

  Hyvä Pia,kannatan ajatuksiasi.

 3. M-L Hyökki

  Älä heittele ilmaan noita lupauksia, vaan selvitä mistä rahat leikkausten purkuun PIA?
  Muista❗️
  Suomi ei saa enää ylivelkaantua❗️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *