Porvarit voittivat kouluverkkoäänestyksen valtuustossa 24-22

No niin, keravalaisen poliittisen päätöksenteon yksi farssi alkaa olla nyt ohi. Kanniston kouluun ja Keravan kouluverkkoon liittyen on nyt valtuustossa otettu kantaa ja tehty se mikä on voitu. Itse ainakin olen käyttänyt tämän asian tiimoilta useita kymmeniä tunteja, joten olen taatusti tehnyt sen mitä olen luvannut ja yrittänyt taistella loppuun asti parhaani mukaan.

Valtuuston kokouksessa riideltiin toimivalta-asioista luvattoman pitkään ja ilta venyi. Siksi en nyt raportoi muita kuin tämän yhden tärkeän asian.

Hävisimme kouluverkkoasiassa äänin 22-24 (ja 4 tyhjää, 1 poissa). Toisin sanoen listaesitys voitti ja meidän esitys (Samuli Isola esitti, allekirjoittanut kannatti), että Keravan kunnallisen kouluverkon kehittämistä jatketaan olemassa olevien koulurakennusten pohjalta hävisi äänestyksessä.

Parhaamme yritimme, että yksityistäminen ei etenisi ja että Kanniston koulu olisi vielä voitu pelastaa. Näin kävi, mutta taistelimme loppuun saakka ja voimme selkä suorana sanoa, että puolustimme kunnallisia lähikouluja ja inhimillisiä luokkakokoja kaikin voimin.

Äänestys meni muistin varaisesti siis niin, että meidän (siis vassin ja demareiden ja osan vihreistä) yhteistyön pohjalta syntynyttä esitystä kannatti 22, eli koko vasemmistoryhmä, suurin osa demareista, suurin osa vihreistä ja molemmat persut.
Tyhjää äänestäneet olivat sitten 1 vihr, 2 sd, 1 kd, lisäksi 1 sd poistui ennen
äänestystä. Porvaririntaman kok+kepu taakse meni muistaakseni lisäksi 1 sd ja 1 vihr ja 1 kd.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *