#Puhetta politiikasta, vieraana Li Andersson

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson on vieraanani ohjelmassa Lohikoski - puhetta politiikastaTällä viikolla vieraanani on Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson. Pohdimme vaaliasetelmia, tulevia hallitusneuvotteluita sekä Vasemmiston talouslinjauksia.

Mitä tekevät epävarmat äänestäjät?

Millaiset tunnelmat vaalikentillä ovat, nyt kun eduskuntavaaleihin on jäljellä enää reilut kaksi viikkoa? Mitä ajattelee Vasemmistoliiton tähtiehdokas Li Andersson, josta povataan varmaa läpimenijää Varsinais-Suomen vaalipiirissä ja yhtä näidenkin vaalien äänikuningattarista?
Keskustelemme Li Anderssonin kanssa siitä, kuinka näiden vaalien silmiinpistävä piirre on epävarmojen äänestäjien suuri määrä.
Millaiset mahdollisuudet se avaa Vasemmistoliiton vaalimenestykselle nousta jopa gallupien yläpuolelle vaalivoittajiksi, kun puolue erottuu vaaleissa ainoana selkeästi leikkauspolitiikkaa vastustavana ja talouden elvytyksen puolesta puhuvana vaihtoehtona?

Millaiset hallitusneuvottelut luvassa?

Millaisissa asetelmissa tulevia hallitusneuvotteluita tullaan käymään? Millaisessa roolissa puolueiden vaaliohjelmat ja mahdolliset hallitusneuvotteluiden kynnyskysymykset tällä kertaa ovat?
Vasemmistoliitto tähtää selkeästi taloutta elvyttävään, työllisyyttä ja perusturvaa parantavaan sekä sotilasliitto Natoon liittymistä torjuvaan hallitusyhteistyöhön. Miten realistista on, että tälläinen hallituspohja saavutettaisiin?

Vasemmiston talous ja turvallisuuspoliittinen näkemys

Millainen on Li Anderssonin talousanalyysi ja miten se poikkeaa valtavirran talousanalyyseistä? Millaisia vallankäyttäjiä talousasiantuntijoiksi nostetut pankkien ekonomistit tänä päivänä ovat? Kuka ja millainen ihminen saa kutsua itseään talouden asiantuntijaksi? Miksi talousasiantuntijuudellakin on sukupuoli?
Entä ketkä saavat puhua ulko- ja turvallisuuspolitiikasta asiantuntijoina? Mitä nuorten keskuudessa ajatellaan tänä päivänä sodan ja rauhan kysymyksistä?

Kuuntele ohjelma:

[soundcloud]https://soundcloud.com/radiorapu/puhetta-politiikasta-22-vieraana-li-andersson[/soundcloud]

Kuuntele aiemmat ohjelmat täältä.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *