#Puhetta politiikasta, vieraana Paavo Arhinmäki

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vieraana #puhetta politiikasta ohjelmassa. Vetäjänä  Vasemmistoliiton Pia Lohikoski UusimaaLohikoski – Puhetta politiikasta -ohjelman vieraana Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

Mitä Paavo Arhinmäki ajattelee päättymässä olevasta eduskuntakaudesta? Kenen kanssa työskentely Kataisen hallituksessa oli vaikeinta? Entä kuinka hän näkee tällä kaudella eduskuntatyöhön mukaan tulleet kansalaisaloitteet?

Eduskuntakauden alussa Vasemmistoliitto lähti ristiriitaisissa tunnelmissa mukaan kuuden puolueen hallitukseen. Osa puolueväestä näki, että mukana hallituksessa on enemmän saavutettavaa kuin menetettävää, osa näki päinvastoin. Hallituskauden puolivälin jälkeen Vasemmistoliitto lähti hallituksesta lapsilisiin, opintotukiin, työttömyyspäivärahoihin ja eläkkeisiin kohdistuvien leikkausten takia.

Mitä Arhinmäki ajattelee siitä, että eduskuntakauden loppusuoralla Kokoomus kaatoi valtavan joukon suurhankkeita, kuten sote-ratkaisun, metropolihallinnon ja pisararadan? Eduskunta on myös viime töikseen päättämässä opintotuen rajaamisesta vain ensimmäiseen tutkintoon, jota Vasemmistoliitto vastustaa. Julkisuuskuva eduskuntakauden loppupuolella on hallituksen työskentelyä ja koko päätöksentekoa kohtaan varsin negatiivinen, jäikö käteen mitään positiivista?

Keskustellaan myös siitä, mitä Vasemmistoliitto sanoo ajankohtaisiin teemoihin, kuten Nato-keskustelun ja Kreikan vaalien jälkeisen Euroopan talouskeskustelun. Millaisia talouspolitiikan suunnanmuutoksia vasemmiston mielestä tarvittaisiin? Millaista veromallia Vasemmistoliitto esittää eduskuntavaaleissa? Miksi tarvitaan elvyttävää talouspolitiikkaa leikkauspolitiikan sijaan? Millaisilla vaalikärjillä ja missä tunnelmissa Arhinmäki lähtee vaalikentille tavoittelemaan Vasemmistoliitolle vaalivoittoa?

 

Kuuntele ohjelma:

[soundcloud]https://soundcloud.com/radiorapu/lohikoski-1232015-vieraana-paavo-arhinmaki[/soundcloud]

 

Kuuntele aiemmat ohjelmat.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *