Puoluevaltuustoon johtoon hakeva Lohikoski: Vahvistetaan kentän ääntä ja luodaan vahvempi kampanjaorganisaatio

Maailma on vauraampi kuin koskaan ennen. Tästä huolimatta yhä suuremmalla osalla menee huonosti, vaikka samaan aikaan pieni rikkaiden vähemmistö kerää käsittämättömän suuria omaisuuksia.

Oikeistovoimat kaikkialla Euroopassa vaativat talouskurin nimissä tulonjaon jyrkentämistä. Meitä vaaditaan pienentämään palkkoja, purkamaan sosiaalitukia, leikkaamaan eläkkeitä ja karsimaan palveluita. Tässä pelissä tavalliset ihmiset eivät ole voittajia.

Oikeuttaakseen talouskuripolitiikkansa on oikeisto pelannut klassista hajota ja hallitse -peliä, jossa yhteiskunnan ahdingosta on syytetty vuoron perään maahanmuuttajia, työttömiä, opiskelijoita, lapsiperheitä ja ammattiyhdistysliikettä. Vasemmiston pitää olla se voima, joka viheltää tämän pelin poikki ja kiinnittää huomion todellisiin ongelmiin.

Mediassa on päivä toisensa perään peloteltu pakolaiskriisillä ja sen kustannuksilla, samaan aikaan kuitenkin yhteiskuntamme kantokyvylle todellisen uhan muodostavat suuryhtiöt, jotka ovat verosuunnitelleet liikevaihtoaan minimoidakseen verotuksensa.

On tunnustettava, että emme ole toistaiseksi osanneet puhutella riittävästi vaihtoehdottomaan politiikkaan pettyneitä kansalaisia Suomessa, tai muuallakaan Euroopassa. Tämä on näkynyt merkittävänä äärioikeistolaisten populistipuolueiden nousuna halki Euroopan.

Vasemmiston kannatuksen nousu on täysin realistinen odotus tässä ajassa, mutta mitä on tehtävä, jotta se toteutuisi?

Vasemmiston on oltava ihmisten silmissä uskottava ja luotettava. Meidän on toimittava ihmisten rinnalla arjen kamppailuissa. Vasemmiston pitää olla se voima, joka tukee ja toimii kansalaisten rinnalla puolustettaessa oikeutta lähikouluun, reiluihin työsopimuksiin ja tasa-arvoiseen elämään.

Vasemmiston menestymisen resepti ei voi olla pelkästään vetovoimainen puheenjohtaja. Meidän pitää arvostaa ja aktivoida kaikkia jäseniämme. Vanhoja ja uusia. Heitä onkin tullut huikeasti lisää viime kuukausina, alkuvuoden aikana jo 450. Se on paljon!

Vasemmiston tulee vahvistaa kentän toimintaa tarjoten sille lisää resursseja ja toiminnallisuutta. Erilaisilla tavoiteohjelmasta kumpuavilla kampanjoilla voimme aktivoida jäsenistömme ja nostaa Vasemmiston uutena ja kiinnostava poliittisena toimijana esiin sadoille tuhansille oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan kyllästyneille suomalaisille.

Haluan olla vauhdittamassa Vasemmiston muuttumista vaalipuolueesta kampanjaorganisaatioksi, joka käy paljon muitakin kampanjoita kuin vaalit. Siksi olen ehdolla puolueen johtoon myös toteuttamaan tätä muutosta.

Olen saanut lukuisia pyyntöjä asettua ehdolle puoluesihteerin tehtävään. Kiitos niistä kaikista. Olen pohtinut asiaa pitkään ja päätynyt ratkaisuun, jonka kerroin jo Uudenmaan piirihallitukselle helmikuun lopulla.

Koen, että roolini on edustaa edelleenkin puoluejohdossa kentän ääntä ja ruohonjuuritason toimintaa. En siis ole ehdolla puoluesihteerin tehtävään, vaan pyrin puoluevaltuuston puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Näen, että puoluevaltuusto on se järjestön osa, joka kokoaa kentän äänen kattavimmin Vasemmistossa esiin. Rakennetaan siitä kampanjoiden hautomo, jossa jaamme kokemuksia kampanjoista eri puolilta Suomea ja opimme toisiltamme miten toimia tehokkaammin ja vakuuttavammin tavoitteidemme puolesta.

On aika haudata vasemmistolle tyypilliset kinat siitä, kuka on oikeassa ja kuka vielä oikeammassa. Me olemme kaikki vasemmalla. Katsotaan eteenpäin ja keskitytään kannustamaan toisiamme. Me olemme toivon puolue ihmisten jaottelua, kyykyttämistä ja pelottelua vastaan. Yhdessä voimme saada todella paljon hyvää aikaan.

Haluan olla mukana rakentamassa poliittista vallankumousta oikeiston talouskuripolitiikkaa vastaan. Mobilisoidaan vaihtoehdottomuuteen kyllästyneet kansalaiset tasa-arvoisen ja solidaarisen muutoksen taakse.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *