Rinteen ero ja uusi hallitus

Pääministeri Antti Rinne joutui eroamaan monien käänteiden jälkeen. Uusi pääministeri valitaan ensi viikolla ja asia on SDP:n käsissä. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyinen hallitus jatkaa toimitusministeristönä.

Vasemmistoliitto haluaa edelleen jatkaa työtä eduskunnassa ja hallituksessa samaa hallitusohjelmaa toteuttaen, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän Suomen puolesta.

Vasemmistoliitolle on kaikista tärkeintä tehdä oikeudenmukaista politiikkaa, viedä ilmastotoimia eteenpäin ja parantaa ihmisten hyvinvointia. Myös Postin työntekijöiden työehtojen puolustamisessa olimme koko ajan täysin selkeitä: emme hyväksyneet työehtojen heikennyksiä, vaan puolustimme Postin työntekijöitä.

Eduskuntakautta on jäljellä vielä 3,5 vuotta ja meillä on tärkeitä päätöksiä läpivietävänä. Ihmiset äänestivät viime vaaleissa politiikan suunnanmuutoksen puolesta, ja sen toteuttamista haluamme jatkaa.

Olemme vasta päässeet alkuun, suurin osa uudistuksista ei ole vielä vauhdissa. Kuitenkin koulutukseen on jo tulossa reilusti lisää rahaa, aktiivimalli poistetaan vuodenvaihteesta lähtien ja niin eläkeläisten, työttömien kuin lapsiperheidenkin toimeentuloa parannetaan.

Suomalaiset äänestivät huhtikuun 2019 eduskuntavaaleissa tasa-arvon puolesta, koulutuspanostusten puolesta, sekä vanhustenhuollon kriisin ratkaisemisen puolesta. Näiden asioiden hoitamista Vasemmistoliitto haluaa jatkaa hallituspuolueena.

Kuva: Valtioneuvoston kanslia.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *