Seisomme työntekijöiden rinnalla palveluiden leikkauksia vastaan

Keravan Vasemmistoliiton syyskokous pidettiin torstaina 7.11. Keravan kaupungintalolla. Vasemmisto otti kantaa käynnissä oleviin Keravan kaupungin budjettineuvotteluihin.

– Keravan Vasemmisto puolustaa kunnan työntekijöitä vastustaen irtisanomisia tai lomautuksia. On hölmöläisten touhua leikata ennaltaehkäisevästä työstä ja alibudjetoida peruspalveluita, ja kuvitella sillä saavansa säästöjä, totesi Keravan Vasemmiston puheenjohtaja Kari Salonen.

Kerava on taloudellisesti vahva kunta, ja tulee tänäkin vuonna tekemään hyvän taloudellisen tuloksen. Keravan Vasemmisto näkee kaupunginjohdon leikkausvimman enemmänkin poliittiseksi kuin taloudelliseksi realiteetiksi. Huonosti valitut säästökohteet johtavat usein tulevaisuudessa kasvaviin kustannuksiin.

– Keravalla pyritään ajamaan talouspolitiikkaa pitkälti vain yhden puolueen, kokoomuksen, linjojen mukaan. Meille se ei käy. Vasemmistoliitto ei halua vaikeuttaa koulujen ja päiväkotien arkea vähentämällä luokista ja hoitoryhmistä avustajia. Emme hyväksy sijaiskieltoja. Eikä ole järkeä jättää perustamatta lapsiperheiden avokuntoutusyksikköä ja kuvitella samaan aikaan saatavan säästöjä lastensuojelusta, sanoo Keravan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Lohikoski.

Keravan Vasemmiston mielestä kaupunginjohdon alustavissa talousesityksissä ensi vuoden verotulot on arvioitu alakanttiin. Samoin palveluiden budjetointia on pyritty pitämään niin kireänä, että sitä voi pitää alibudjetointina, josta kärsivät sekä kuntatyöntekijät että palveluita käyttävät kuntalaiset. Keravalla tuotetaan palvelut jo entuudestaan vähemmällä väellä, kuin muissa kunnissa, joten palveluiden laatu kärsii, jos henkilöstöä vähennetään.

– Meidän arviomme on, että verotulot tulevat olemaan suuremmat kuin alustavissa budjettilaskelmissa on esitetty. Ei olisi ensimmäinen kerta kun virkamiehet ovat arvioineet verotuloja varovaisuusperiaatteella reilusti alakanttiin. On myös huomioitava, että veroäyriä tullaan hieman korottamaan ja monet tutkimuslaitokset ovat ennakoineet Suomen talouden lähtevän lievään kasvuun ensi vuoden aikana, arvioi Lohikoski.

Lohikoski vetoaa muihin poliittisiin ryhmiin, että hekin näkisivät työntekijät ja kuntalaiset taloudellisten lukujen takaa.

– Sen sijaan, että talousmalleja kopioitaisiin huonolla menestyksellä yritysmaailmasta, pitää meidän tehdä päätöksiä, jotka parantavat tavallisten keravalaisten arkea, Lohikoski vaatii.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *