Sipilän sote- ja maakuntamalli roskakoriin

Uudenmaan maakuntavaltuusto pitää 13.3.2018 tekemässään kannanotossa Sipilän hallituksen esitettämää maakuntamallia vahingollisena, koska se ei ota huomioon maan suurimman maakunnan erityispiirteitä.

Vasemmistoliiton Uudenmaan maakuntavaltuustoryhmä on kannanotossa mukana, ja edellyttää, että tämä kannanotto otetaan jatkossa huomioon myös maakunnan valmisteluprosesseissa Uudenmaan liitossa.

– Vaadimme, että Uudenmaan maakuntavaltuuston kannanotto huomioidaan myös eduskunnassa ja hallituksessa. Sillä on oltava painoarvoa, että Uudenmaan maakuntavaltuusto edustaa 1,7 miljoonaa ihmistä ja sen kanta on, että hallituksen esitys on kelvoton. Sipilän sote- ja maakuntamalli kuuluisi roskakoriin, sanoo Vasemmistoliiton maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja Pia Lohikoski.

– Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta tulisi Sipilän hallituksen mallilla palveluita kermankuorijayrityksille ulkoistava ja kokonaisuutena vaikeasti hallittava. Uudenmaan maakunnalle osoitettaisiin kustannusten hillinnän tavoitteesta kolmasosa, peräti miljardi euroa. Tälläisiä leikkauksia, yksityistämistä ja palveluiden heikentämistä Vasemmistoliitto ei voi hyväksyä, Lohikoski painottaa.

– Vasemmistoliiton maakuntavaltuustoryhmä on erittäin huolissaan kaavaillun sote- ja maakuntahallinnon demokratiaongelmasta. Jättimaakunnassa on suuri vaara, että päättäjät ja palvelut keskittyvät, jolloin pienten ja keskikokoisten kuntien asukkaat syrjäytyvät päätöksenteosta, eivätkä tule kuulluiksi, Lohikoski varoittaa.

 

Lisätiedot:
Vasemmistoliiton Uudenmaan maakuntavaltuustoryhmä
Puheenjohtaja Pia Lohikoski
050-3629496, pia.lohikoski@gmail.com

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *