Suomen rikkaat i Esko Seppänen vieraana

esko seppänen puhetta politiikasta pia lohikoski

Keille Suomessa on rikkaudet kasautuneet ja miten, keskustelin toimittaja ja tietokirjailija Esko Seppäsen kanssa Puhetta politiikasta -ohjelmassa. Seppänen on myös entinen europarlamentaarikko ja entinen kansanedustaja.

Rikkauden uusjako – osinkojen ja myyntivoittojen verotus

Miten tuloerot Suomessa kehittyvät? Uudessa ”Suomen rikkaat, kuka kukin on” -kirjassaan asiaa tutkinut Esko Seppänen väittää, että kuluneiden 30 vuoden aikana Suomessa on tapahtunut jättiläismäinen kansakunnan rikkauksien uusjako pääoman omistajien hyväksi. Suomessa ei ole koskaan ollut niin rikkaita ihmisiä kuin tänään. Syy siihen löytyy osinkojen ja myyntivoittojen aliverotuksesta.

Finanssikapitalismi, veronkierto ja veroparatiisit

Veronkierto on nykyään sallittua ja se on pääomapiirien keskuudessa myös erittäin suosittua. Vastikään julkistetuissa verotustiedoissa eivät Seppäsen mukaan näy ne verojänikset ja -porsaat, jotka omistavat yrityksensä veronkiertoa varten perustettujen holding-yhtiöiden kautta. Finanssikapitalismin hämyssä elävät omaa elämäänsä suuromistajat, jotka piilottelevat omistuksiaan veroparatiiseihin.

Kuuntele koko haastattelu:

https://soundcloud.com/radiorapu/pia-lohikoski?in=radiorapu/sets/lohikoski

Aiemmat haastattelut:

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *