Tarvitaan laaja liike rasismia ja äärioikeistoa vastaan

Sisäministeri Orpo kommentoi äärioikeiston tämän päiväisen väkivaltaisen hyökkäyksen jälkeen, että ääriliikkeiden valvontaa on tehostettava.

Aiemmin tänään pääministeri kommentoi, etteivät kansanedustaja Immosen puheet ja esiintyminen äärioikeistolaisten kanssa ole hallitusyhteistyön este. Sipilällä on omien sanojensa mukaan täysi luotto, että Soini ja perussuomalaiset hoitavat asian. Tähän mennessä he ovat lähinnä ryhmittyneet puolustamaan Immosta ja alleviivanneet, että ovat sisällöstä samaa mieltä, vaikka olisivat muotoilleet sen toisin.

Orpo ja Sipilä, teillä on hallituksessa puolue, jonka kansanedustaja on useampaan kertaan esiintynyt äärioikeistolaisen järjestön kanssa. Järjestön, joka tänäänkin hyökkäsi väkivaltaisesti sivullisten kimppuun.

Minusta on aivan riittämätöntä todeta, että asiaa seurataan. Suojelupoliisin mukaan järjestöä on seurattu jo pitkään.

Kansainväliset esimerkit kertovat, että kun äärioikeistolaisten poliittisten toimijoiden rasistiset kommentit saavat laajempaa tilaa poliittisessa keskustelussa, niin myös äärioikeistolaisten ryhmien väkivalta kasvaa kaduilla.

Yli 15 000 ihmistä osoitti mieltään rasismia vastaan tällä viikolla Helsingissä. Se on vahva viesti, mutta siihen ei pidä tyytyä. Meidän on rakennettava laaja valtakunnallinen liike rasismia ja äärioikeistoa vastaan.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *