Teekutsulaiset tasa-arvoisen peruskoulun kimpussa

Teekutsuaiset maksuttoman kouluruokailun kimpussaEi riitä että mattiapuset haluavat romuttaa peruskoulujärjestelmämme kannustamalla koulushoppailuun, vaan nyt myös maksuton kouluruokailu tuntuu olevan joillekin ongelma.

Kouluruokailun vastustamiseen käytetään samoja termejä kuin yhdysvaltalainen konservatiivinen teekutsuliike: puhutaan tasa-arvosta ikään kuin ongelmana ja leimataan se osaksi vasemmistolaista perinnettä.

Onko näiden vapauden puolesta saarnaavien teekutsulaisten tavoitteena se, että palataan vanhaan aikaan, jossa lapset tulevat eväiden kanssa kouluun? Vai onko tavoitteena se, että ne joilla on rahaa ostavat omat ruokansa esimerkiksi läheisestä pikaruokaketjun pisteestä?

On harmittavaa, että koulutusasiat jäivät vaalikeskusteluissa varsin olemattomaan rooliin. Ne ansaitsisivat paljon enemmän huomiota.

Nyt, kun Sipilä alkaa muodostaa hallitusta ja hallitusohjelmaa, kannustan kaikkia aktiivisuuteen ja luomaan painetta, että ohjelmaan kirjataan koulutuksen resurssien selkeä parantaminen. Kaikki homekoulut tulee korjata ja luokkakokoja pienentää. Opetusmetodeja on kehitettävä ja kouluruoan laatua parannettava.

Suomalainen peruskoulujärjestelmä on yksi hyvinvointivaltiomme jalokivistä. Sitä pitää kehittää, ei romuttaaa. En usko, että Joonas Konstigin ajatuksia allekirjoitetaan kovinkaan vahvasti edes Espoossa. Eihän?

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *