Uimahallin ja Kurkelan koulun laajennukset alkavat sekä luokkakokoja piennennetään – Vasemmisto tyytyväinen

Keravan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on tyytyväinen Keravan uimahallin laajentamiseen sekä luokkakokojen pienentämiseen kaupungissa, kertoo Pia Lohikoski Vasemmisto Vasemmistoliitto Uusimaa

Vasemmiston valtuustoryhmä iloitsee investoivasta ja palvelut turvaavasta budjetista.

Valtuustoneuvotteluihin lähtiessämme Vasemmistoliitto halusi turvata keravalaisten palvelut leikkauksilta ja pitää näinä kovina aikoina huolta myös niistä kaupunkilaisista, joihin lama on iskenyt kovimmin, esimerkiksi työttömyyden kohdatessa.

Investoinnit uimahalliin ja Kurkelan kouluun

Keravan Vasemmistoliitolle oli tärkeää varmistaa budjettiin tarpeelliset investoinnit, joilla luodaan sekä parempia palveluita, että myös pidetään osaltamme talouden pyörät pyörimässä. Investoinnithan ovat taloutta elvyttäviä, sillä ne luovat työtä ja lisäävät kulutuskysyntää.

Olemme iloisia pitkäaikaisen tavoitteemme uimahallin laajennuksen ja peruskorjauksen etenemisestä. Vasemmistoliitto keräsi uimahallin puolesta vuosi sitten tuhansia nimiä adressiinkin, ja on hienoa, että se saatiin vihdoin mukaan investointeihin.

Muihinkin investointeihin olemme tyytyväisiä, sillä ensi vuonna käynnistyy myös erittäin tarpeelinen ja pitkään ajettu Kurkelan koulun laajennushanke ja lähtee lisäksi liikkeelle maantie148:n perusparannustyö.

Suomen suurimpia luokkakokoja päästään pienentämään Keravalla iloitsee Keravan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän vetäjä Pia LohikoskiLuokkakokojen pienennys on tärkeä askel

Positiivista oli, että kaupunginjohtaja oli ottanut budjettiesitykseensä mukaan kasvatus- ja opetuslautakunnan esittämiä raamin ylittäviä lisäyksiä, kuten nuorisovaltuustonkin ajaman lukion opiskelijoiden tietokoneiden hankinnan ja Keudan opiskelijahuollon henkilöstölisäyksen.

Yhtenä tärkeimmistä tavoitteista Vasemmistoliitolla oli Keravan koulujen luokkakokojen pienentäminen sekä ala- että yläkouluissa. Tämä esitys hyväksyttiin neuvotteluissa pienen väännön jälkeen yhdelle vuodelle, vaikka tiedossa on, että luokkakokoja olisi Suomen suurimpien luokkakokojen kaupungissa Keravalla pitänyt lähteä pienentämään pysyvästi myös tulevina vuosina.

Lautakunnan esitys asiasta oli realistinen ja se oli viranhaltijoilla lasketettu. Mallilla oli tarkoitus lähteä vuosittaisilla päätöksillä pienentämään luokkakokoja, mutta valitettavasti se päätettiin nyt tällä kertaa vain yhdelle vuodelle. Tässä meillä riittää työtä siis myös tuleville vuosille, jotta turvaamme lasten välisen tasa-arvon ja pienennämme johdonmukaisesti luokkakokoja myös jatkossa.

 

Järjestöjen avustuksia ei valitettavasti korotettu

Vapaa-aikalautakunta oli hakemassa Taide- ja museokeskus Sinkkaan aulatyöntekijää 20 000 € ja Nuorisojärjestöjen avustuksiin 2500 €. Näitäkin Vasemmistoliitto tavoitteli neuvotteluissa, mutta asialle ei valitettavasti löytynyt riittävästi kannatusta.

 

Muilta ryhmiltä ei tullut tukea Paussin toiminnan jatkamiseen

Sosiaali- ja terveystoimen alalla on ollut paljon erilaisia tarpeellisia toimia ja virkoja, jotka ovat jäädytettyinä. Vasemmistoliitto tavoitteli neuvotteluissa, että ne olisi saatu mukaan budjettiin.

Avoperhekuntoutusyksikköä ei ole saatu vieläkään, vaikka siitä on budjettipäätös jo useammalta vuodelta. Lisäksi määrärahat olisi pitänyt mielestämme etsiä Paussin toiminnan jatkamiseen sekä päihde- ja mielenterveyspalvelujen ja päihdetyön kuntouttava toiminnan virkojen täyttämiseen. Valitettavati näihinkään ei tullut tukea muilta ryhmiltä.

 

Keravan terveyskeskuksen vastaanottoaikaa saatiin venytettyä neuvotteluissa kello kuuteen asti kertoo Keravan Vasemmistoliiton  valtuustoryhmän vetäjä Pia LohikoskiTerveyskeskuksen iltavastaanotto kello kuuteen asti

Neuvotteluissa löytyi yhteinen linjaus, jolla saatiin terveyskeskuksen Peijakseen valitettavsti poistuvan päivystyksen tilalle akuuttipotilaiden iltavastaanotto sovittua arkisin pidettäväksi klo:16-18.

Tämän jälkeen on ollut puhetta, että naapurikunnilla on ehkä myös kiinnostusta tulla mukaan iltavastaanottotoimintaan Keravalle. Jos näin on, toivomme, että iltavastaanottoa sitten vastaavasti pidennetään, jotta aikoja todella jää myös akuuttiaikoja tarvitseville keravalaisille.

 

Vasemmisto: ”Tärkeintä ettei palveluita leikata ja työntekijöitä irtisanota”

Kaiken kaikkiaan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on tyytyväinen budjettiratkaisuun, vaikka emme kaikkia tavoitteitamme saavuttaneetkaan.

Investointipuoleen olemme erityisen tyytyväisiä, Kerava on osannut katsoa tulevaisuuteen ja näytämme mallia muillekin kunnille siinä, kuinka taloutta ja työllisyyttä elvytetään rakentamalla hyvinvointia edistäviä ja tarpeellisia palveluita, kuten uimahallin laajennus.

Iloisia olemme Vasemmistoliitossa myös siitä, että teemme Keravalla vastuullista työnantajapolitikkaa, emmekä ole lähteneet irtisanomisten ja lomautusten tielle.

Tärkeintä Vasemmistoliitolle on, että budjetti ei leikkaa kuntalaisten palveluita ja pidämme huolta myös kaikkein pienimmistä. Turvallinen, hyvinvoiva ja solidaarinen Kerava on Vasemmistolle tavoite, jota kohti toivottavasti pääsemme liikkumaan tällä budjetilla.

 

”Kiitos aktiivisille keravalaisille”

Vasemmistoliitto on iloinnut kuluvana vuonna siitä, että kuntalaiset Keravalla ovat lähteneet aktiivisesti tuomaan esille heille tärkeitä asioita ja myös protestoimaan aktiivisesti niitä päätöksiä, jotka ovat kokeneet epäoikeudenmukaisiksi.

Tänä vuonna olemmekin yhdessä kuntalaisten kanssa pelastaneet mm. Untolan toimintakeskuksen, kotihoidontuen Kerava-lisän ja päättäneet järjestää lisää luokkatiloja kouluihin, jotta ekaluokkalaiset eivät joutuisi kävelemään kohtuuttoman pitkiä matkoja liian niukkojen koulutilojen takia.

Tulevalta vuodelta jäämme odottamaan, kuinka Kerava sote-puolen uudistusten myötä toivottavasti entistä vahvemmin panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin ja näin säästää sekä inhimillisiä että taloudellisia kustannuksia. Toivoaksemme lastensuojelun ns. Imatran malli todella saadaan voimaan ensi vuonna meille uutena Keravan mallina.

Lisäksi toivomme, että myös keravalaisten työttömien tilannetta lähdetään parantamaan vahvoilla panostuksilla pitkäaikaistyöttömien palkkatukityöllistämiseen.

Joulurauhaa ja parempaa uutta vuotta kaikille valtuutetuille, virkamiehille sekä keravalaisille!

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *