Ukrainan kriisiin löydettävä sovitteluratkaisu

Puoluevaltuustolle ehdottamani kannanotto Ukrainan kriisistä:

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto on huolissaan Ukrainan tilanteesta ja kannustaa kaikkia osapuolia neuvottelupöytiin.

Vasemmistoliitto vaatii, että kaikenlaisesta uhittelusta pakotteilla sekä sotilaallisella voimalla luovutaan ja siirrytään käyttämään diplomaattisia keinoja.

Vasemmistoliitto tuomitsee kaikki ihmisoikeusloukkaukset, demokratian polkemisen, väkivallan ja sotilaallisen voimankäytön.

Suomen tulee toimia puolueettomana rauhan edistäjänä myös EU:ssa. Vasemmistoliiton kanta on edelleen, että Suomen tulee pysyä Naton ulkopuolella.

(Esittäjä Pia Lohikoski, kannattaja Hanna Sarkkinen)

 

PÄIVITETTY:

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto päätti ehdotuksen pohjalta kannanoton:

Ukrainan kriisiin löydettävä sovitteluratkaisu

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kannanotto 22.3.2014

Ukrainan kriisiin löydettävä sovitteluratkaisu, Suomi sovittelijaksi

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto on huolissaan Ukrainan tilanteesta ja kannustaa kaikkia osapuolia neuvottelupöytiin.

Vasemmistoliitto vaatii, että kaikenlaisesta uhittelusta sotilaallisella voimalla luovutaan ja siirrytään käyttämään diplomaattisia keinoja. Mahdollisten pakotteiden pitää olla sellaisia, että ne aidosti auttavat kriisin ratkaisemisessa. Esimerkiksi huonosti harkitut talouspakotteet voivat kärjistää vain entisestään tilannetta.

Vasemmistoliitto tuomitsee kaikki ihmisoikeusloukkaukset, demokratian polkemisen, väkivallan ja sotilaallisen voimankäytön. Vasemmisto ei hyväksy Venäjän toimia. EU:n pitää tehdä selväksi, ettei se anna minkäänlaista tukea tai hyväksyntää Ukrainan äärioikeistolaisille voimille.
Vasemmistoliitto vaatii EU:ta pidättäytymään kahdenvälisten sopimusten solmimisesta Ukrainan kanssa, kunnes maassa on järjestetty vapaat ja demokraattiset vaalit.

Suomen tulee toimia puolueettomana rauhan edistäjänä ja tarjoutua sovittelijaksi Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi rauhanomaisesti. Vasemmistoliiton kanta on edelleen, että Suomen tulee pysyä Naton ulkopuolella.

Lisätietoja:
Pia Lohikoski, puoluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja
050 362 9496

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *