Valoa kansalle

Onko siinä mitään järkeä, että Keravalla osa katuvaloista syttyy illalla klo:20 ja sammutetaan jo klo:21? Ymmärrän, että energiaa halutaan säästää pitämällä joka toinen katuvalo samutettuna, mutta jotenkin tämä syttyminen ja heti kohta sammuminen tuntuu hassulta. Miksi valoja yleensäkään sytytetään, jos ne kohta jo sammutetaan?

Ja miksi katuvalot pitää sammuttaa jo niin aikaisin? Mielestäni Keravan kaikilla asuinalueilla olisi oltava kunnolliset katuvalot ainakin klo:22.30 saakka, jotta myöhäisistä harrastusvuoroista palaavat nuoret, koiranulkoiluttajat ja muut lenkkeilijät pääsisivät kotiinsa turvallisesti. Pimeät pusikot ja metsänreunat luovat aikuisenkin oloon turvattomuutta ulkona jalkaisin tai fillarilla liikkuessa. Ei kai ole tarkoitus, että keravalaiset nuoret haetaan harrastuksista iltaisin autolla, kun kaupungissamme on lyhyet etäisyydet ja hyvät pyörätiet?

Joten säästetään energiassa ja sen kustannuksista siellä missä se on järkevää, mutta ei katuvalojen luoman viihtyisyyden ja turvallisen ulkona liikkumisen kustannuksella.

Kuulisin mielelläni ihmisten arkielämän kokemuksista ja parannusehdotuksista Keravalla asumiseen liittyen, joten ottakaahan yhteyttä sekä suurissa että pienissä asioissa.

Jaa: