Valtuusto saanee päättää Keravan kouluverkosta

Ensi maanantain 18.5.2009 Keravan kaupunginhallituksen esityslistalla on seuraava esitys, joka saa ainakin minut todella tyytyväiseksi. Toivotaan, että myös KH:n päätös menee näin, kuin on esitetty:

KAUPUNGINVALTUUSTON 11.5.2009 PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

Kaupunginhallitus 18.5.2009/189 §

Ehdotus: Valtuustoaloitteet on lähetetty valmisteltavaksi seuraavin ohjein:

Pia Lohikosken ja Airi Reenin sekä 26 muun valtuutetun allekirjoittama vaatimus valtuuston koollekutsumisesta päivitetyn kouluverkkoselvityksen käsittelyä varten on lähetetty valmisteltavaksi kasvatus- ja opetusvirastoon ja keskushallintoon käsiteltäväksi kiireellisesti.

Kristillinen koulu sai opetusluvan myös Järvenpäähän

Lisäksi mielenkiintoista tietoa Kanniston koulun osalta on se, että Keravan kristillinen koulu on 12.5. saanut ministeriöltä päätöksen, jossa sen opetuslupa laajenee Keravalta myös Järvenpäähän. Näin ollen on hyvin mahdollista, että ko. koulu menee mieluummin vuokralaiseksi Järvenpäähän entisen maatalousoppilaitoksen tiloihin. Tällöin Keravan Kanniston koulun osalta kaupunginhallitus voisi itse oikaisuvaatimuksia käsitellessään hyvin kumota hätiköidyn päätöksensä koulun lakkautuksesta. Tällä toimelle KH:lla olisi nähdäkseni valtuuston enemmistön tuki, joten toivokaamme hallitukselle viisautta päätöksentekoonsa.

Jaa:

2 kommenttia artikkeliin “Valtuusto saanee päättää Keravan kouluverkosta

  1. Katja Ikonen

    Kaupunginhallituksen kokouksessa henkilöt, joiden toimista on tehty oikaisuvaatimus ja valitus, saivat itse ääniylivoimallaan päättää, että oikaisuvaatimukset ovat aiheettomia.
    Tämäpä on loistavaa demokratiaa!! Onko toivo Kanniston koulun säilyttämisestä nyt menetetty?

  2. Pia Lohikoski Artikkelin kirjoittaja

    Minun mielestäni toivo ei ole vielä kokonaan menetetty, koska jäljellä on mm. kaupunginvaltuuston kesäkuun kokous. Kuntalain mukaan kaupunginvaltuusto on kunnallisessa päätöksenteossa korkein päättävä elin. Viimeisimmässä blogimerkinnässäni tältä päivältä on tästä asiasta vielä pohdintaani. En halua herättää kenessäkään aiheettomia toiveita, mutta viestini on, että ainakaan minä en ole luovuttanut, eivätkä onneksi kaikki muutkaan.

    No, kävi miten kävi, niin tästä on varmaan opittu paljon. Itse olen oppinut sen, että joihinkin virkamiehiin tai poliitikkoihin ei kannata luottaa. Äänestäjätkin lienevät ymmärtäneet millaista politiikkaa ja millä ehdoilla mitkäkin puolueet tekevät mm. näiden kouluasioiden suhteen. Kokoomuksen ”toivotalkoissa” määrää taloudellinen tehokkuusajattelu (suuret yksiköt ja suuret luokkakoot) ja vahvemman oikeudella jyrääminen (toiminta kaupunginhallituksessa). Vihreillä ja demareilla linjat ovat välillä melko hyvätkin, mutta toiminta ei ole aina yhdenmukaista (vihreät valtuustossa / kaupunginhallituksessa) tai johdonmukaista (demarit lautakunnassa / kaupunginhallituksessa).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *