Valtuustoaloite kierrätyksen tehostamisesta Keravalla

Jätimme tänään valtuuston kokouksessa valmistelemani Keravan Vasemmistoliiton ja Keravan Vihreiden valtuustoryhmien yhteisen valtuustoaloitteen kierrätyksen tehostamiseksi Keravalla.

Kierrätyksen tehostaminen Keravalla

Me allekirjoittaneet Keravan valtuutetut esitämme, että Kerava ryhtyy toimiin kierrätyksen tehostamiseksi kaupungissamme. Mitä vähemmän Keravalta joudutaan kuljettamaan lajittelematonta sekajätettä kaatopaikalle, sitä edullisemmaksi se keravalaisille tulee. Sekä taloudellinen että ekologinen hyöty puhuvat jätteiden paremman lajittelun puolesta.

Keravalla on aluekeräyspisteitä on suhteellisen kattavasti (15 paikassa), mutta niissä Kiertokapula Oy:n keräämiä jakeita ovat vain paperi, pienmetalli ja lasi. Keräysvälineinä näissä käytetään Molok-syväkeräyssäiliöitä, jolloin ympäristö ja keräysvälineet ovat siistejä.

Keräyskartonkia kerätään tällä hetkellä harvemmissa keräyspisteissä (5 paikassa) Paperinkeräys Oy:n toimittamilla lavoilla. Vaikka monet kotitaloudet mielellään maitopurkkinsa ja muut kartonkipakkaukset kierrättäisivätkin, on pisteitä liian harvassa, etenkin autottomien kotitalouksien näkökulmasta.

Muovien kierrätystä energiajätteenä toteutetaan useilla muilla paikkakunnilla, mutta tällä hetkellä Keravalla ei ole yhtään energiajakeen keräyspistettä. On syytä selvittää, miten muualla Suomessa energiajakeen kerääminen nyt vuonna 2012 on organisoitu ja toimiiko se paremmin kuin Keravalla takavuosina.

Mitä kattavammin kaikissa Keravan aluekeräyspisteissä kerättäisiin eri jätelajeja, sitä useamman keravalaisen ulottuvilla parempi jätteiden lajittelu olisi. Esitämme, että Kerava yhdessä Kiertokapulan kanssa laajentaa aluekeräyspisteissä kerättävien jätelajien valikoimaa kattamaan ainakin keräyskartongin.”

Keravalla 15.10.2012

Pia Lohikoski (vas.)

ja Säde Evilä (vihr.)

(Yhteensä 24 allekirjoitusta)

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *