Valtuustoaloite pyöräparkkien kehittämisestä

Turvallinen pyöräteline Sheffield rack WienKerava on pyöräilykaupunki. Suomessa etenkin pääkaupunkiseudulla yhä useampi tekee työmatkansa tai osan työmatkastaan pyörällä. On tärkeää, että kaupunki edesauttaa pyöräilyn suosion kasvamista. Tämä tarkoittaa kevyen liikenteen väylien kehittämistä ja polkupyörien parkkipaikkojen (pyöräparkkien) parantamista.

Mielestämme on tärkeää, että Kerava kannustaa kuntalaisiaan pyöräilemään. Se on positiivinen viesti järkevän ilmastopolitiikan puolesta ja samalla ohjaa ihmisiä fiksuun hyötyliikuntaan.

Yksi suurimpia pyöräilijöitä kiusaavia lieveilmiötä Keravalla on pyörävarkaudet. Jokainen varastettu pyörä on taloudellisesti omistajalleen ikävä takaisku, ja samalla myös vähentää intoa pyöräilyyn.

Keravan juna-asemalla autojen liityntäpysäköinnin parkkipaikkojen puutteeseen voisi tuoda helpotusta myös se, jos entistä useampi kaupunkilainen uskaltaisi tulla junalle pyörällä, ilman pelkoa pyörävarkaudesta.

 

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että:

– Kerava pyrkii lisäämään pyöräparkkien turvallisuutta. Nykyiset kaupungin asettamat ja ylläpitämät pyörätelineet tulisi muuttaa sellaisiksi (mm. Sheffield rack), joihin pyörät voidaan lukita keskeltä rungosta kiinni. Niiden on todettu selvästi vaikeuttavan pyörien varastamista. Tällaisia telineitä käytetään kaikissa Euroopan pyöräilykaupungeissa.

– Keravan kaupunki selvittää yhdessä ratahallintoviraston kanssa, voisiko Keravan asemalle rakennuttaa tavallisten pyöräparkkien lisäksi valvotun ja aidalla rajatun pyöräparkin, jonne pääsisi esimerkiksi vain HSL:n matkakortilla tai muulla ennakkoon hankitulla lipulla. Mallia voisi ottaa esimerkiksi Ruotsin Lundin aseman vastaavanlaisesta pyöräparkista.

Keravan kaupunginvaltuustossa 9.3.2015

Pia Lohikoski ja 30 muuta valtuutetuttua (31/50)

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *