Vasemmistoliitto boikotoi Keravan pukujuhlia

Keravan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ei aio osallistua Keravan kaupungin itsenäisyyspäivän aaton juhlavastaanotolle 5.12.2013.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mielestä Keravan kaupunki olisi voinut tänä vuonna peruuttaa perinteisesti itsenäisyyspäivän aattona järjestämänsä pukujuhlat, kun säästöjä kaupungin talouteen on lähdetty etsimään niinkin rankalla tavalla, kuin henkilöstöön kohdistuvilla yt-neuvotteluilla.

Vasemmistoliitto, demarit ja perussuomalaiset äänestivät kaupunginhallituksessa yt-prosessin käynnistämiseen johtanutta päätöstä vastaan. Yt-prosessi käynnistyi kaupunginjohtajan esityksestä kokoomuksen ja vihreiden tuella äänin 5-5, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eero Lehden (kok.) äänen ratkaistessa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on samaa mieltä kuin Savion demariyhdistys oli taannoin kannanotossaan, että on harkitsematonta järjestää kutsuvieraseliitin kilistelyjuhlat samana iltana, jolloin kaupunki juuri päättää aiemmin päivällä henkilöstöön kohdistuvat yt-neuvottelut.

Vasemmistoliittto on jo ehdottanut kaupungin budjettikeskusteluiden yhteydessä, että ensi vuonna, kun Keravan kaupunki täyttää 90 vuotta, ei järjestetä lainkaan kutsuvierasjuhlia. Koska Kerava aikoo kuitenkin viettää 90-vuotisjuhlia, voidaan pukujuhlista säästyvillä raholla pitää koko kaupungin yhteinen kansanjuhla kesäiseen aikaan Aurinkomäen ja kävelykadun alueella.

Me Vasemmistoliitossa emme yhdy oikeiston vaatimaan talouskuripolitiikkaan, jossa ollaan valmiita irtisanomaan ja lomauttamaan työntekijöitä jo aliresurssoidulta sosiaali- ja terveys- sekä kasvatuspuolelta. Me emme myöskään halua heikentää ja yksityistää kaupungin palveluita.

Keravan talous pidetään mielestämme kestävällä pohjalla maltisilla veronkorotuksilla ja kaupungin toiminnan järkeistämisellä. Näinä aikoina, kun kunnissa säästöjä etsitään sekä henkilöstöstä että kuntalaisille tärkeistä palveluista, ei ole mitään syytä käyttää rahaa maljojen nosteluun veronmaksajien kustannuksella.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä
Pia Lohikoski
puheenjohtaja

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *