Vasemmiston Kerava on asukkaiden kaupunki

Vasemmisto haluaa tehdä Keravasta asukkaiden kaupungin, joka palvelee kuntalaisia tasa-arvoisesti. Kaupunki kukoistaa, kun jokaisen perusoikeus asumiseen ja tarpeelliseen huolenpitoon toteutuu ja kaikki kokevat voivansa vaikuttaa ympäristöönsä.

Peruspalvelut on tuotettava kunnan omana työnä ja lähellä asukkaita. Kalliin ja epädemokraattisen ulkoistamisen ja yhtiöittämisen sijaan Vasemmisto haluaa lisätä asukkaiden valtaa ja vaikutusta sekä valmisteluun että päätöksentekoon.

Palveluiden alibudjetointi on lopetettava. Viihtyisät koulut pienempine luokkakokoineen, ruuhkattomat päiväkodit, nuorisotalot, toimivat kulttuuripalvelut sekä terveyskeskus, joihin pääsee kun on tarve, maksavat itsensä takaisin ihmisten terveytenä ja hyvinvointina.

Äänestämällä Vasemmistoa olet mukana muuttamassa Keravaa ihmisläheisemmäksi ja kaikille paremmaksi kaupungiksi. Vasemmiston kasvu vahvistaa punavihreää suuntausta myös muissa puolueissa.

Keravalla on varaa hyvinvointiin

Keravan talous on ollut ylijäämäinen ja kaupunki on pienentänyt roimasti lainakantaansa. Ei ole mitään syytä antaa palveluiden rapistua ja kalliisti yksityistää niitä.

Vasemmiston esitykset parantaisivat kaupungin taloutta. Varsinkin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä koulujen toimintaa jarruttava alibudjetointi on lopetettava.

Väärissä paikoissa säästäminen tulee kalliiksi. Jos esimerkiksi perusterveydenhoidolla ei ole riittäviä voimavaroja, joudutaan turvautumaan kalliiseen erikoissairaanhoitoon.

Lapsiperheiden kotiapuun ja perheneuvolaan panostaminen lisäävät hyvinvointia sekä tuovat taloudellisia säästöjä lastensuojelumenoihin. Mielenterveysongelmaisten lasten ja nuorten on saatava apua välittömästi.

Keravan päätökset on valmisteltava ja toteutettava palvelemaan kaikkia kuntalaisia riippumatta iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta, kansalaisuudesta, vammasta tai elämäntilanteesta. Vasemmiston tavoitteena on, että kaikkien oikeus palveluihin turvataan ilman syrjintää.

Yksityistämisen aika on ohi

Palvelujen yksityistämiselle on sanottava EI. Oma henkilöstö tuottaa ne tutkimusten mukaan taloudellisemmin ja tehokkaammin.

Kaupungin henkilökunnan jaksamisesta ja hyvinvoinnista on huolehdittava. Sairauspoissaolojen vähenemisellä on myös taloudellista merkitystä. Keravan tulee työnantajana toimia perheystävällisesti ja edistää sukupuolten tasa-arvoa.

Kaupungin on varmistettava omassa toiminnassaan harmaan talouden kitkentä ja tilaajavastuulain toteuttaminen tiukimman kautta. Jokainen poikkeus työehdoista tai veronmaksusta on pois niin työtä tekeviltä, kaupungin verotuloista kuin kilpailussa häviäviltä rehellisiltä yrittäjiltäkin.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *