Vasemmiston kunta on lapsiystävällinen kunta

Vasemmiston kunta on lapsiystävällinen kunta Pia Lohikoski VasemmistoliittoMeillä Keravalla on Vasemmistoliiton aktiivisella vaikutuksella ja sinnikkäällä toiminnalla torjuttu tällä valtuustokaudella useita leikkauksia.

Olemme pelastaneet kouluja lakkautuksilta ja saaneet ajettua läpi luokkakokojen pienentämisohjelman. Olemme torjuneet Untolan toimintakeskuksen lakkautuksen ja säilyttäneet Sipilän hallituksen päätöksistä huolimatta tasa-arvoisen varhaiskasvatusoikeuden ja pienemmät päiväkotien ryhmäkoot.

Monet tutkimukset osoittavat, että osallistuminen korkealaatuiseen varhaiskasvatukseen tukee ja vahvistaa lasten oppimista, kehitystä ja hyvinvointia.

Laadukas varhaiskasvatus on paitsi lapsen oikeus, myös taloudellisesti kannattava investointi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että varhaiskasvatukseen sijoitettu euro tuottaa pitkällä aikavälillä itsensä moninkertaisesti takaisin.

Suomen hallitus on päätöksillään lisännyt lasten eriarvoistumista esimerkiksi tarjoamalla kunnille mahdollisuuden rajata lasten tasa-arvoista päivähoito-oikeutta.

Rajaus kasvattaa byrokratiaa, asettaa lapset epätasa-arvoiseen asemaan ja aiheuttaa esimerkiksi pätkätöitä tekeville perheille vaikeuksia.

Haasteellisessa perhetilanteessa päivähoito saattaa olla juuri se matalan kynnyksen apu, joka auttaa jaksamaan.

Lasten ja perheiden eriarvoistuminen on pysäytettävä.

Mitä viisaammin kunta huolehtii lapsistaan nyt tarjoamalla hyviä peruspalveluita, sitä vähemmän kustannuksia maksamme myöhemmin korjaavina toimina.

Niissä kunnissa, joissa päivähoito-oikeutta on rajattu, säästöjä ei ole juuri saavutettu. Onneksi kaikissa kunnissa rajauksia ei suostuttu tekemään.

Sen eteen me vasemmistossa olemme työskennelleet ennen vaaleja ja tulemme työskentelemään myös vaalien jälkeen.

Muista äänestä kuntavaaleissa!

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *