Vasemmiston puoluevaltuuston puheenjohtaja Lohikoski: Vuokrajarru tasoittamaan Kiky-leikkausta tulotasoon

Sunnuntaina Oulussa puoluekokouksensa päättänyt Vasemmistoliitto valitsi uuden puoluejohdon. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin 38-vuotias Keravan kaupunginhallituksen jäsen Pia Lohikoski Uudenmaan piiristä.

Lohikoski on toiminut kaksi edellistä kautta puoluevaltuuston varapuheenjohtajana. Päivätyökseen hän työskentelee vuokralaisten etujärjestössä järjestö- ja koulutuspäällikkönä. Kunnallisten luottamustoimiensa lisäksi hän toimii ay-aktiivina JHL:ssä.

Lohikoski arvosteli puoluekokouksessa pieni- ja keskituloisten kukkarolle käyvää kilpailukykysopimusta ja vaati sen vastineeksi Suomeen vuokrankorotusjarrua sekä asumistakuulakia.

– Kilpailukykysopimus ei pelasta Suomen taloutta, päinvastoin. Siksi tein JHL:n edustajistossa pari viikkoa sitten äänestykseen johtaneen esityksen Kikyn hylkäämisestä. Kiky on erityisen epäreilu julkisen sektorin pienipalkkaisille duunareille. Kilpailukyky ei parane duunareita kyykyttämällä. Vain elvyttävä politiikka voi nostaa talouden lamasta, mutta sitä oikeistohallitus ei tee, kun se laman varjolla yrittää heikentää ammattiyhdistysliikettä ja purkaa hyvinvointivaltiota, Lohikoski arvosteli puoluekokouspuheessaan.

– Vasemmistoliiton esittämän uuden asuntopoliittisen ohjelma keinoin voitaisiin luoda sekä työpaikkoja että parempia ja kohtuuhintaisempia asuntoja. Kun tavallisilla ihmisillä ei suurin osa tuloista kuluisi enää asumiseen, se parantaisi pieni- ja keskituloisten ostovoimaa sekä elämänlaatua. Kun Kikyn ja hallituksen leikkauspolitiikan seurauksena ihmisten tulotaso laskee, tulee myös menotason laskea.

– Koska asuntomarkkinat eivät Suomessa toimi, on vuokrankorotuksia hillittävä etenkin korkeimpien vuokrien pääkaupunkiseudulla.  Tarvitaan vuokrankorotusjarru Saksan ja Irlannin tuoreiden esimerkkien mukaan, vaatii Lohikoski.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *