Voitto! Kanniston koulu ja musaluokat säilyvät!

Tänä iltana oli Keravan kasvatus- ja opetuslautakunnan kokous. Siellä päätettiin monista asioista, joihin palaan myöhemmin tarkemmin.

Tärkeimpiä HYVIÄ asioita mielestäni olivat:

– Kanniston koulun lakkautus torjuttiin äänin 7-6 ja se oli puna-vihertävä voitto. Kiitän yhteistyöstä tässä asiassa lautakunnan neljää demaria, vihreiden toista edustajaa sekä kristillisten edustajaa.

– Tuntikehysten tai painotustuntien osalta emme hyväksyneet enää säästöjä, joten mm. musiikkiluokkaopetus säilyy.

– Tälle lamatalkoovuoden jo kolmannelle (!) koulutoimen leikkauslistalle saatiin aikalisä, kun se palautettiin jatkovalmisteluun. Joten siihen joudumme kyllä vielä palaamaan, mutta voitto sekin, ettei niitä siinä esitettyjä leikkauksia ainakaan vielä hyväksytty. Itse edustin sitä kantaa, että kun päivähoitopuolella tulee lähes 300 000 euron ylitys, joka kaupungin johdon mukaan pitää kattaa viraston sisältä, eli käytännössä peruskoulupuolelta, ei sitä voida hyväksyä. Mielestäni koulupuolelta on jo nyt säästetty enemmän kuin olisi pitänyt. Siellä ei ole enää mistä leikata. Siksi esitin, että tuo koko summa pitää anoa valtuustolta lisätalousarviona ja tästä asiasta jouduin aikamoiseen väittelyyn kaupunginjohtajan kanssa (joka oli tullut lautakunnan kokoukseen vahtimaan, että hyväksyisimme leikkaukset). Voitto siis tämäkin, että emme alistuneet määräilyyn!

Merkittävimmistä asioista HUONOA oli sitten tämä:

– Valitettavasti sen 60 000 euron osalta, jotka valtuustossa jo määrättiin (itse äänestin jo valtuustossa tätä vastaan) kasvatus- ja opetustoimesta säästettäväksi ei tullut toivomaani ratkaisua. Itse ehdotin, että voisimme hyväksyä taloussihteerin virantäytön lykkäämistä, josta tulee 35 000 euron säästö. Mutta olin sitä mieltä, että enempiä leikkauksia emme voi tehdä, ilman että palvelutaso oleellisesti heikkenee. En saanut kannatusta esitykselleni. Lautakunta hyväksyi (jaa-ääniä 11 / tyhjiä 2) tuon taloussihteerin palkkaamatta jättämisen lisäksi toiseksi säästökohteeksi epäpätevien määräaikaisten opettajien kesäpalkan leikkaamisen. Tämä on valitettavaa etenkin joidenkin pitkään Keravalla työskennelleiden opettajien osalta.

Palaan lähipäivinä tarkemmin loppuihin illan päätöksiin. Ja paljon kaikenlaisia isoja asioita on edessä sitten seuraavassakin kokouksessa, joten taistelu jatkuu!

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *