Aktivismia ja yhteydenottoja

Vaaleissa saamani äänimäärä, eli numero 112 on tullut tunnetuksi myös hätänumerona, joten sen mukaisesti toivon teiltä yhteydenottoja tulevaisuudessa. Epäkohdat on syytä nostaa esille ja lupaan pitää niistä parhaani mukaan meteliä myös valtuustossa. Uusi kaupunginvaltuustohan aloittaa tammikuussa 2009, mutta asioita kannattaa nostaa esille jo nyt, jotta ehdin perehtyä niihin hyvissä ajoin.

Mikäli jokin asia Keravalla on pielessä tai muutoin kehittämisen tarpeessa, laitathan viestiä, jotta olen tietoinen asiasta. Viestiä voi laittaa kommenttina näiden nettisivujen kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Aion myös aloittaa joulukuusta alkaen kuukausittain kahvilapäivystyksen, jonne kaikki ovat tervetulleita vaihtamaan kuulumisia ja tekemään kauttani aloitteita kaupunginvaltuustoon.

Lupaamani vasemmistolainen vastarinta valtuustossa tarkoittaa siis esimerkiksi jyrkkää eitä koulujen lakkauttamisille ja päiväkotien ulkoistamiselle yksityisten yritysten hoidettavaksi. Mielestäni kuntalaisten verovaroillaan kustantamat palvelut tulee hoitaa jatkossakin kunnan itsensä tuottamina, eikä jakaa näitä kuntalaisten palveluiden tuottamiseen kerättyjä yhteisiä rahoja yksityisten voittoa tavoittelevien firmojen taskuihin.

Toivon aktiivisuutta ja ehdotuksia myös sopivaksi säännölliseksi tapaamispäiväksi sekä ideoita mahdollisiin ”ulkoparlamentaarisiin” tempauksiin, joilla valtuustoaloitteita voi tarpeen mukaan vauhdittaa porukalla myös esimerkiksi kokouspaikan ulkopuolella. Toivottavasti Keravan äidit, isät, mummit ja kummit ovat valmiita taistelemaan adressein, mielenosoituksin ja tarvittaessa vaikka valtauksin koulujen ja päiväkotien säilymisen puolesta, sillä oikeiston vaalivoitto voi ikävä kyllä tarkoittaa yksityistämis- ja lakkauttamisvimmaa moniin palveluihin.

Vasemmisto ei saavuttanut vaalivoittoa, kuten toivoin, vaikka omalta kohdaltani olenkin iloisesti yllättynyt valtuustopaikasta. Vaalitulos Keravalla oli mielenkiintoinen. Täällä Vasemmistoliitto säilytti valtuustopaikkansa neljässä, vaikka valtakunnallisesti vasemmiston tuloksena olikin lievä tappio. Mielenkiintoista oli myös se, että vihreät menettivät Keravalla hieman asemiaan, vaikka pääsivät valtakunnallisesti juhlimaan vaalivoittoa. Demarit menettivät täällä paikan, samoin kuin muuallakin ja  Kokoomus sekä Perussuomalaiset voittivat Keravalla, kuten muuallakin.

Oikeisto eteni valtakunnallisesti kokoomuksen menestyjäimagon ja perussuomalaisten protesti-imagon varassa. Vasemmiston tulisi selkeästi puhua samaa kieltä tavallisten kaduntallaajien kanssa ja kertoa, että ongelma ei ole naapurissa asuva maahanmuuttaja, vaan että ongelmat johtuvat toteutetusta uusliberalistisesta talouspolitiikasta. Tämä kokoomuksen ajama politiikka on jo romuttanut julkisen terveydenhuollon ja koulujen resurssit. Viime vuosina on näyttänyt siltä, että Kokoomus on ainoa puolue, joka tosissaan ajaa oman ryhmänsä (varakkaat) etuja.

Vasemmiston on nyt viimein aika ryhdistäytyä sekä alkaa tosissaan vaatia parannuksia tavallisten ihmisten asemaan ja julkisten hyvinvointipalveluiden kehittämiseen. Tähän tarvitaan aktiivisia ihmisiä niin valtuustoissa kuin myös vankkaa tukea kaduilla. Pienikin valtuustoryhmä voi saada ihmeitä aikaan, kun tekee työnsä huolella, perehtyy, perustelee ja saa väkeä liikkeelle valtuuston ulkopuolella. Kansalaisaktivismin ja uudenlaisen vasemmistolaisen muutosvoiman rakentamisen aika on nyt!

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *