Pia Lohikoski

Olen 44-vuotias kansanedustaja, duunariperheen tytär, valtiotieteiden maisteri ja kahden lapsen äiti. Eduskunnassa toimin valtiovarainvaliokunnan jäsenenä ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana.

Ennen eduskuntaa tein työkseni asuntopolitiikkaa ja edunvalvontaa Vuokralaiset VKL ry:n järjestö- ja koulutuspäällikkönä. Olen taustaltani ay- ja kansalaisaktiivi. Olen ammattiliitto JHL:n edustajiston jäsen. Keravalla olen neljännen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.

Tärkeimmät tavoitteeni, joita edistän eduskuntatyössäni ovat tasa-arvoinen työelämä, kohtuuhintainen asuminen, kestävä perhepolitiikka ja ilmastonmuutoksen hillitseminen.

ALUEVAALEISSA PIENTEN PUOLELLA

Olen ehdolla, koska kyseessä on ihmisten arjen palveluiden kannalta aivan keskeiset vaalit ja lähipalvelut tarvitsevat vahvoja puolustajia.

Lasten neuvola, kouluterveydenhoito, terveyskeskus, pelastustoimi, hammashoito, sosiaalityö, mielenterveyspalvelut ja vanhushoiva ovat esimerkkejä palveluista, jotka siirtyvät uusien aluevaltuustojen päätettäviksi.

Ensimmäiset sote-vaalit ovat todella tärkeät sekä tasa-arvon että hoito- ja hoivakriisin ratkaisemisen kannalta. Nyt valitaan päättäjät tekemään suurinta organisaatiomuutosta vuosikymmeniin.

Ensimmäisiin uusiin aluevaltuustoihin tarvitaan vahvaa poliittista kokemusta ja ymmärrystä hyvinvointialueen rakenteista sekä taloudesta. Sote-palveluiden krooninen aliresursointi ja yksityistämiskierre on lopetettava.

Uudistuksella vähennetään väestöryhmien välisiä hyvinvointi- ja terveyseroja ja varmistetaan yhdenvertaiset ja toimivat palvelut kaikille.

Sosiaali-ja terveyspalvelujen saatavuutta on parannettava. Se tarkoittaa, että ajanvarauspuhelimiin vastataan ja avun saa nopeasti ilman kohtuutonta jonottamista sekä Keravalla että Vantaalla.

Vasemmiston kärkiteemoja vaaleissa on nopeamman hoitoon pääsyn varmistaminen. Haluamme, että aluevaltuustot varmistavat uuden tulossa olevan seitsemän vuorokauden hoitotakuun toteutumisen koko perusterveydenhuollossa.

Vasemmisto tarjoaa vahvan vastavoiman niille puolueille, jotka ovat jo kuntapolitiikassa vuosikausia profiloituneet ajamaan sote-palveluiden supistuksia, hoitohenkilökunnan vähennyksiä ja ulkoistuksia voittoa tavoitteleville yrityksille. Toisenlainen politiikka on mahdollista.

Äänestetään toimivat sote-palvelut kaikille, ei harvoille!

Yhteystiedot:

pia.lohikoski@gmail.com

Facebook

Twitter

Instagram

Jaa: