Pia Lohikoski

Olen 41-vuotias duunariperheen tytär, valtiotieteiden maisteri ja kahden lapsen äiti. Työssä asuntopolitiikan edunvalvojana järjestöpäällikkönä Vuokralaiset VKL ry:ssä.
Olen ay- ja kansalaisaktiivi sekä Vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtaja. Toimin ammattiliitto JHL:ssä työttömyyskassan hallituksen jäsenenä ja JHL:n edustajiston varajäsenenä. Uudenmaan maakuntavaltuustossa olen Vasemmiston ryhmän puheenjohtaja.

Olen Keravalla kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu ja Keravan kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja.

Tärkeimmät tavoitteeni ovat tasa-arvoinen työelämä, kohtuuhintainen asuminen, kestävä perhepolitiikka ja ilmastonmuutoksen hillitseminen.
Haluan olla pienten puolella – siis tavallisten ihmisten, joiden arkea poliittinen päätöksenteko on viime vuosina erityisesti kurjistanut.
Työttömien kurjistaminen aktiivimalleilla ja muilla heikennyksillä on lopetettava. On heitettävä roskikseen kiky-kyykytykset ja palkansaajia polkeva politiikka. Pätkä- ja halpatyön sijaan tarvitaan laadukkaita työpaikkoja palkalla, jolla tulee toimeen. Toisaalta myös lyhyempien työsuhteiden vastaanottamisen tulisi olla kannattavaa ja kannustavaa.

Politiikassa on kyse valinnoista, silti meille syötetään päätöksiä aivan liian usein pakon varjolla. Koulutuksesta ja työelämän ehdoista leikataan jatkuvasti, vaikka samaan aikaan yhteisiä rahojamme tuhlataan suurituloisten veronalennuksiin.
Suomalaista osaamista tulee vaalia siten, että työstä maksetaan kunnollinen palkka, ja sen tekijää arvostetaan. Esimerkiksi JHL:n valtuustossa esitin työntekijöiden työaikaa pidentävän ja lomarahoja leikkaavan kilpailukykysopimuksen hylkäämistä.

Kokemus köyhyydestä on monelle jokapäiväistä. Arki täyttyy jatkuvasta sinnittelystä: miten saada rahat riittämään edes välttämättömimpään? Tänä keväänä on aika laittaa loppu tälle keinotekoiselle pakkojen politiikalle ja alkaa rakentaa sellaista Suomea, jossa omiin asioihinsa voi vaikuttaa. Yhdessä tekemällä se on mahdollista. Mielestäni oikeus luottaa tulevaisuuteen kuuluu aivan kaikille, ei vain harvoille.

 

Yhteystiedot: pia.lohikoski@gmail.com

Facebook

Twitter

Instagram

Jaa: