Keravan Omenapörssi tuo yhteen kodittomat omenat ja omenattomat kodit

Yhdelle omena on jäte, toiselle aarre. Keravan Omenapörssi tuo yhteen kodittomat omenat ja omenattomat kodit. Perustin Omenapörssin Keravalle Stadin hyvintoimivan omenapörssin malliin.

Keravalaisten omakoti- ja pientalojen pihoilla kypsyy parhaillaan valtavat määrät omenoita. Jo muutama puu tuottaa yleensä niin paljon omenoita, ettei niitä saa kulumaan pelkästään omaan eikä ehkä naapureidenkaan käyttöön. Tällöin monet antavat omenoiden pudota maahan mätänemään tai sitten ne kerätään roska-astiaan ja ne päätyvät kompostijätteeksi. Se on aivan turhaa, koska joillekin omenoille olisi käyttöä.

Monet omenapuita omistamattomat haluaisivat mielellään käydä keräämässä ylimääräiset omenat. Mikäli ne saataisiin jakoon, päätyisivät ne kompostin sijaan välipaloiksi, piirakoiksi, hilloiksi ja mehuksi. Ongelmana on ollut ilmoituspaikan puuttuminen. Nyt sellainen kuitenkin on Keravallakin saatavilla.

Itselläni on ihania naapureita, jotka ovat tarjonneet ylimääräisiä omenoita poimittavaksi, kiitos heille! Kaikki eivät ole yhtä onnekkaita, mutta sattumalta huomasin uutisen Facebookissa toimivasta Stadin omenapörssistä ja perustin sellaisen kaksi viikkoa sitten  myös Keravalle. Näin voimme laittaa hyvän, eli omenat, kiertämään laajemminkin Keravalla.

Facebookista löytyy nyt siis Keravan Omenapörssi-sivu, jolle voi jättää ilmoituksen ylimääräisistä omenoistaan. Innokkaita omenoiden ystäviä on parissa viikossa kertynyt jo parisataa. Jos olet ”hukkumassa omenoihin”, käy ihmeessä jättämässä ilmoitus. Kenenkään ei tarvitse kertoa kotiosoitettaan netissä, vaan ompputreffit tai yhteystietojen vaihto tehdään Facebookin kautta yksityisviestillä.

Sivu löytyy osoitteesta: www.facebook.com/KeravanOmenaporssi

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *