Koko Perheen Kansanjuhla 26.8. Aurinkomäellä: Teatteria, musiikkia, lettuja, kuntavaaliasiaa

Tarinoita Hölmölän kylästä

Kaikille lapsenmielisille on luvassa hauska iltapäivä, kun karkkilalainen Teatteri Perä viihdyttää Keravalla hölmöläistarinoineen. Aurinkomäellä sunnuntaina 26.8.2012 klo:15 järjestettävän Koko Perheen Kansanjuhlan tunnelmaan virittää trubaduuri Oula Hyrske.

Luvassa on myös kuntavaaliasiaa ja lapsille kasvomaalausta. Puhvetissa on tarjolla kahvia, mehua ja muurikkalettuja. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Teatteri Perä on puoliammattilaisteatteriryhmä Karkkilasta, jonka perusajatus on kuljettaa teatteria sellaisiinkin paikkoihin, joissa teatteria ei aina nähdä. Kesällä 2012 Uudellamaalla kiertää Perän historian ensimmäinen koko perheen esitys, Tarinoita Hölmölän kylästä.

Hölmöläiset ovat tunnettuja ahkeruudestaan ja siitä, ettei kaikkea tarvitse tehdä sillä perinteisellä tavalla, niinpä kaikki työnteko yleensä tuppaa menemään pieleen. Mutta se ei lannista tätä saloseutujen kansaa! Vaikka heitä pidetään hölmöinä, niin hyväntahtoisia ja auttavaisia he ovat.

Moni muistaa, kuinka kävi esimerkiksi Hölmöläisten talolle, kun jotain tärkeää pääsi unohtumaan sen rakentamisen tohinassa. Ja mitä kaikkia sattumuksia voikaan matkan varrella tulla, kun Äijä ja Ukko suuntaavat kaupunkiin Eukolle uutta puhelinta ostamaan?

Esitys kestää noin ½ tuntia ja sopii koko perheelle kääröstä kääkkään. Esitys on valmistettu Uudenmaan taidetoimikunnan tuella ja sen ohjaa Johanna Juslin. Lavalla ovat Anu Frosterus, Mari Nurminen, Milla Malmberg ja Soile Närhi.

Lapsiperheiden, nuorten ja vanhusten hyvinvointiin satsaaminen ennaltaehkäisevän työn kautta esimerkiksi kulttuuria, liikuntaa ja harrastustoimintaa tukemalla maksaa itsensä korkojen kera takaisin. Keravan ei pidä olla kuin Hölmölän kylä, jossa peittoa leikataan toisesta päästä ja jatketaan toisesta.

Kansanjuhlassa esitellään lisäksi Keravan Vasemmiston kuntavaalitavoitteita ja paikalla on tavattavissa valtuutettuja, lautakuntajäseniä ja uusia kuntavaaliehdokkaita. Tapahtuman juontaa Keravan kaupunginvaltuutettu ja Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pia Lohikoski.

 

Tapahtuman järjestää Keravan Vasemmistoliitto

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *