Lohikoski: Keravan liityntäpysäköintihanke on käynnistettävä pikaisesti

Vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski kysyy kirjallisessa kysymyksessään hallitukselta, miten Keravan liityntäpysäköinnin asemakeskuksen suunnittelu etenee. Keravan kaupunki on valmis toteuttamaan hankkeen nopealla aikataululla, kunhan asia saataisiin liikkeelle valtion puolelta.

Eduskunta hyväksyi vuoden 2020 budjetin käsittelyn yhteydessä lausuman, jonka mukaan eduskunta edellyttää, että Keravan liityntäpysäköinnin asemakeskuksen suunnittelu käynnistetään pikaisesti.

Lohikosken mukaan liityntäpysäköinnin nykyinen paikkamäärä on täysin riittämätön.

– Ihmiset joutuvat ajamaan omalla autolla töihin joukkoliikenteen käytön sijaan. Tämä on liikenteen päästöjen vähentämisen kannalta kestämätöntä, hän sanoo.

Vuodesta 2015 alkaen on ollut suunnitteilla hanke, jossa Keravan rautatieasemalle rakennettaisiin liityntäpysäköintihalli 450 autolle ja 1 000 polkupyörälle. Hankkeen kustannuksiin osallistuisivat Kerava, Mäntsälä, Järvenpää, Pornainen, Tuusula, Vantaa, Espoo ja Helsinki sekä valtio.

Kunnat ovat sitoutuneet hankkeeseen mallin mukaisesti. Liityntäpysäköinnin toteuttamista koskeva sopimus on valmis vietäväksi päätöksentekoon kunnissa ja valtion osalta.

– Keravan kaupunki on valmis toteuttamaan liityntäpysäköintihallin nopealla aikataululla, kunhan asia vain valtion puolelta asia saataisiin liikkeelle. Toivoisin hallitukselta pikaisia toimia asian edistämiseksi, Lohikoski sanoo.

Lohikoski perää hallitukselta joulukuussa kirjatun budjettilausuman toteuttamista.

– Olin myötävaikuttamassa asian kirjaamista budjetin lausumaksi, ja olen luonnollisesti kiinnostunut myös asian etenemisestä, Lohikoski sanoo.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *