Solidaarisuutta Kainuuseen, Gazaan ja Etelä-Eurooppaan

Puoluevaltuustossa keskusteltiin viikonloppuna solidaarisuudesta. Solidaarisia terveisiä lähetettiin mm. Kainuuseen, Gazaan ja Etelä-Eurooppaan.

Uutiset ovat näyttäneet lähipäivinä kauhukuvia siviilien, lasten ja naisten pommittamisesta. Vasemmisto on kansainvälinen. Meidän pitää vaatia Israelia lopettamaan Palestiinan miehitys ja tuhoisa sota Gazassa. Heti.

Vasemmisto on kansainvälinen. Meidän pitää antaa myös täysi tuki etelä-eurooppalaisten kamppailulle leikkauspolitiikkaa vastaan, ja haastaa talouseliitin edustaman yhden prosentin ajama tuhoisa talouspolitiikkaa.

Mielestäni talouskuripolitiikkaa ei voi eurokriisin varjolla hyväksyä sen paremmin Suomessakaan. Pankkiirit ja pörssipelurit maksakoon itse omat kuprunsa. Vasemmiston linjan on oltava vero- ja elvytyspolitiikka, mm. investoinnit työllistäviin rakennus- ja liikennehankkeisiin.

Myös Kainuussa akuutti tilanne Talvivaaran onnettomuuden tiimoilta herätti puoluevaltuustossa paljon keskustelua ja huolta. Paavo Arhinmäki totesi Talvivaaran tiimoilta hyvin, että tilanne ei saa olla se, että rikkaudet revitään meidän maaperästämme ja voitot viedään ulkomaille, mutta paikallisille jää palkkioksi saastunut maa.

Kaivostoimintaan sopisi valtion oma yhtiö. Näin hyödyt kaivostoiminnasta tulisivat koko yhteiskunnalle ja ympäristöön voisi panostaa paremmin. Ensimmäinen keino kaivosyhtiöiden sitomiseksi nykyistä suurempaan yhteiskuntavastuuseen on Vasemmiston mielestä kaivosvero.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *