Valtuustoaloite tähdelounaiden myynnistä kouluruokailun hävikin vähentämiseksi

Keravan kouluissa ja päiväkodeissa jää päivittäin tähteeksi ruokaa, joka joudutaan laittamaan biojätteeksi.

Ruokaa joudutaan valmistamaan hoitolapsille ja koulujen oppilaille aina varman päälle siten, että ruoka ei saa loppua kesken. Linjastoihin jää aina pikkuisen ylijäämäannoksia, ja kun ruokaa tarjoilevia paikkoja on paljon, niin siitä kertyy ylijäävää ruokaa mittava määrä varsinkin vuositasolla.

Jyväskylässä myydään ylijäänyttä kouluruokaa hävikin vähentämiseksi. Lounaan hinta on 1,5 euroa. Edullisia tähdelounaita myydään kouluruokailun päätyttyä lähialueen asukkaille: lapsiperheille, vanhuksille jne.

Ylijäämälounaiden myynnin ansiosta kaatopaikalle päätyy vähemmän jätettä, kouluruoka saa positiivista julkisuutta, osa kuntalaisista saa mahdollisuuden ruokailla terveellisesti ja edullisesti, syyn lähteä ulos ja nähdä muita ja oppilaiden perheet saivat mahdollisuuden tutustua kouluruokaan.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Kerava aloittaa kokeilumuotoisesti joissain kasvatus- ja opetustoimen yksiköissä testaamaan ylijäämälounaiden myyntiä. Jyväskylän kokeilusta saadut kokemukset ovat rohkaisevia.

Keravalla 11.11.2014 kaupunginvaltuuston kokouksessa
Pia Lohikoski (vas.) ja Säde Evilä (vihr.)

Yhteensä 39/51 allekirjoittanutta Keravan kaupunginvaltuutettua

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *