Opintotuki sidottava indeksiin

Tuen opiskelijaliikkeen vaatimusta opintotuen sitomisesta indeksiin. Se on vähintä mitä eduskunta voi tehdä asialle.

Vasemmiston mielestä tasa-arvoiset mahdollisuudet koulutukseen ja sivistykseen ovat oikeudenmukaisen yhteiskunnan perusta. Mielestäni opiskelun on oltava maksutonta kaikilla opintoasteilla esikoulusta yliopistoon. On selvää, ettei opiskelijoiden toimeentulo voi perustua lainaan.

Vaadimme, että valtion on huolehdittava yliopistojen perusrahoituksesta, jotta akateeminen vapaus ja riippumaton tutkimus voidaan turvata. Yrityssidonnaisen rahoituksen lisääminen yliopistoilla on osoittanut monella tapaa ongelmalliseksi.

Perusturva myös opiskelijoille
Perusturvan taso on jäänyt pahasti jälkeen yleisestä ansiokehityksestä, mikä on johtanut köyhyyden lisääntymiseen. Vaadimme, että perusturvaa on yhtenäistettävä ja korotettava 750 euroon. Uskon, että yhtenäistetty perusturva vähentää köyhyyttä ja lopettaa ihmisten juoksuttamisen sosiaalitoimiston ja Kelan välillä. Perusturvan yhtenäistäminen on ensimmäinen askel kohti perustuloa.

Yhtenäistetyn perusturvan piiriin kuuluisivat opiskelijoiden lisäksi pientä eläkettä-, työttömät, sairaus-, äitiys-, isyys- ja vanhempainrahoja saavat sekä kotihoidontukea ja yrittäjien starttirahaa saavat.

Ohessa opiskelijaliikkeen kampanjavideo:

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *