Syriza – talouskurin haastaja, vieraana Teppo Eskelinen

Mitä me voimme oppia Syrizan vaalivoitosta. Voiko Vasemmisto toistaa saman Suomessa. Entä miksi eurooppalainen oikeisto pelkää Syrizaa. Keskustelen teemasta dosentti Teppo Eskelisen kanssa.Viikon puhutuin aihe on Kreikan vaalit ja vasemmistoliitto Syrizan ylivoimainen voitto. Mitä näköaloja Syrizalla on, voiko se onnistua talousohjelmassaan ja tavoitteissaan? Vieraanani on poliittisen taloustieteen dosentti Teppo Eskelinen, jonka kanssa pureudumme viikon teemaan.

Miksi Syrizan nousu on herättänyt niin paljon pekoa eurooppalaisen poliittisen eliitin keskuudessa?

Miten Kreikan muuttuva tilanne voi vaikuttaa Suomeen ja muuhun Eurooppaan? Mitä tavallisten suomalaisten pitäisi ajatella Kreikan muuttuneesta tilanteesta? Miksi Syrizan nousu on herättänyt niin paljon kritiikkiä ja pelkoa eurooppalaisen poliittisen eliitin keskuudessa?

Miten Syriza aikoo haastaa troikan politiikan?

Mistä yhteiskunnallisesta tilanteesta Syrizan nousu Kreikassa johtuu? Mistä Kreikan velat ovat syntyneet? Millaista politiikkaa Troikka on edellyttänyt ja vaatinut Kreikalta?
Millaisella ohjelmalla Syriza nousi Kreikan suurimmaksi puolueeksi? Millaisiin toimiin se aikoo ryhtyä käytännössä ensi töikseen?

Voiko Vasemmiston voitto toistua Suomessa?

Millaista toivoa ja näköalaa talouspolitiikan ison linjan muutoksesta Syrizan nousu antaa vasemmistolle? Mitä kreikkalainen Syriza ja espanjalainen Podemos ovat tehneet toisin? Voisiko sama onnistua pohjoismaissa ja jopa Suomessa?

Kuuntele ohjelma:

[soundcloud]https://soundcloud.com/radiorapu/puhetta-politiikasta-jakso-14-vieraana-teppo-eskelinen[/soundcloud]

Aiemmat lähetykset löydät täältä.

Jaa:

Yksi kommentti “Syriza – talouskurin haastaja, vieraana Teppo Eskelinen

  1. Paluuviite:Alkuvuoden tilaisuuksia ym | teppo eskelinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *