Kesän hulinat takana, politiikan syksy käynnissä

On tullut aika vihdoin myöntää syksyn tulleen. Olen ollut laiska pitämään blogia, ensin olin kesälomalla ja sitten onkin ollut liian kiirettä. Nyt yritän kunnostautua ja kertoa kuulumiset.

Alkukesästä vasemmiston piireissä kuohui, Vasemmistoliitto koki karvaan tappion europarlamentin vaaleissa ja puolueen puheenjohtaja Martti Korhonen erosi tehtävästään. Vasemmistoliiton puoluevaltuusto valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Paavo Arhinmäen, jonka valintaa tervehdin suurella ilolla. Tästä lähtee vasemmisto uuteen nousuun ja puolueen politiikka tulee terävöitymään entistä punaisemmaksi sekä entistä vihreämmäksi.

Oma kesäni meni mukavasti perheen kanssa lomaillessa ja kotona pihaa kuntoon laitellessa. Hieman kesän lomailua ja muuta hauskaa oleilua sotkivat poikasen flunssat, joita kertyi taas muutama pahemman laatuinen. Lomailun lisäksi suoritin kesän aikana töiden ohessa kouluttajakoulutuksen ja loppukesästä myös viimein löysin uuden mielenkiintoisen työpaikan. Aloitin uudet työt 1. syyskuuta  Humanistisen ammattikorkeakoulun järjestö- ja nuorisotyön yksikössä koulutussuunnittelijana.

Politiikan syksy käynnistyi elokuussa Kasvatus- ja opetuslautakunnan seminaarilla, jossa alettiin valmistautua syksyn budjettivääntöihin. Valtuustotasolla budjettiasioita alettiin käsitellä syntymäpäiväviikonloppunani syyskuun alussa. Näillä budjettiseminaareilla, talousraameilla ja erilaisilla kokouksilla valmistellaan ensi vuoden talousasioita, joihin liittyen lopulliset päätökset tehdään loppusyksystä kaupunginvaltuustossa.

Keravan Vasemmistoliiton päälinjaus on, että mieluummin nostamme veroja, kuin maksatamme lama-aikojen laskua kaikkein pienimmillä tai heikoimpiosaisilla. Emme siis halua heikentää palvelutasoa tai repiä laman kustannuksia kunnan työntekijöiden selkänahasta, joten mieluummin nostamme veroprosenttia ja otamme tarpeen mukaan lainaa, kuin että leikkaisimme palveluita tai lomauttaisimme.

Syyskuussa olemme viritelleet yhteistyötä myös Kuuma-kuntien Vasemmiston kesken, ja kokoonnuimme Järvenpäähän pohtimaan yhteisiä kampanjaideoitamme. Tältä yhteistyöltä odotan paljon hyvää. Keravan Vasemmistoliitto on ollut aktiivinen ja pitänyt syksyllä jo parikin Juttutelttaa, joten aktiviteettia on riittänyt sekä kaduilla, toreilla että kabineteissa. Tästä jatketaan.

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *